Julebordsesongen er offisielt i gang. Vi børster støv av paljettkjolen og pusser festskoene. Spiller juleklassikere på anlegget og pynt­er kontorlokalene til det ugjenkjennelige. Så er det klart for julemat og julesang. Men dessverre ofte også: litt for mange juleøl – og hendelser man helst skulle vært foruten.

Julebordet har lange tradisjoner i Norge. Det er en arena for å feire året som har gått, og bli bedre kjent med kollegaer du vanligvis bare møter ved kaffeautomaten og i møterommet. I årets julebordsesong ønsker vi oss ledere og bedrifter som har et mer bevisst forhold til alkoholens påvirkning. 

Alkoholens bakside 

Det er ikke feil å servere litt alkohol. Det oppfattes av mange som en naturlig del av sosialt samvær. Men alkohol har en del negative konsekvenser som det er blitt viet for liten oppmerksomhet til i arbeidslivet. La oss nevne noen:

Alkohol øker risikoen for seksuell trakassering. Det fikk vi smertefullt erfare i fjor høst, da #Metoo-kampanjen rullet ut over hele verden. Flere av tilfellene som ble trukket frem, hadde skjedd under alkohol­påvirkning.

Arrangementer som handler om alkohol, og kun det, kan også fort bli ekskluderende. Kanskje har dere lagt merke til at det ofte er de samme som alltid kommer på julebordet og de samme som alltid uteblir? Kan det ha noe med at julebordene alltid blir fuktige? Det er ikke særlig stas. For gravide, for de med en personlig eller religiøs overbevisning som tilsier at de ikke vil drikke, eller for alkoholikeren som forsøker å holde seg på rett kjøl. En arbeidsgiver, hvis sosiale tilbud kun inneholder fredagspils og fuktige julebord, tar ikke ansvar for en inkluderende arbeidsplass.

Fuktige julebord øker i tillegg risikoen for skader, både på selve julebordet og på vei hjem. Studier fra Folkehelseinstituttet viser at desember skiller seg ut som den måneden der flest pasienter har promille ved innleggelse på akuttmottakene. 

Arbeidsgivers ansvar

Målet vårt er ikke at alkoholen skal forbys, men at arbeidsgivere skal bli mer bevisst på å skape gode, inkluderende arrangementer, der alle føler seg velkomne. For å lykkes med det er det mange arbeidsgivere som må tørre å se på alko­holens rolle. Hvor mye alkohol skal vi servere? Hvordan sikrer vi gode, alkoholfrie alternativer, og ikke bare den lunkne, alkoholfrie ølen? Hvordan sikrer vi at drikkingen ikke blir hovedfokus? Hvilke aktiviteter skal vi ha som sikrer at alle føler seg velkommen og går hjem med en god opplevelse?

Vi ønsker oss julebord som setter fest og ikke fyll i fokus. Da trenger vi arbeidsgivere som skaper bevissthet rundt også de negative sidene ved alkoholen. Det handler om å snakke om alkohol på arbeidsplassen og kommunisere tydelige forventninger til ansatte og ledere. Kanskje julebord­et i 2018 skal markere enn ny start i bedriften: et uforglemmelig julebord, uten de kjipe fyllehistoriene? Husk: Det er mye som er morsommere enn en full kollega.