Lørdag arrangeres Høst­dag­en i regi av Stange Sentrumsforening og Stange Husflidslag. I år er arrange­mentet mer enn noen gang sammenflettet med Kønnbandfestivalen.

– Samarbeidet er positivt. Kønnband har ute­scene med underholdning, og vi har fått med en rekke utstillere som viser fram sine produkter eller selger sine varer, sier Marit Eggen Helmersen fra Stange Husflidslag.

Nye utstillere er på plass, i tillegg til gamle og mer kjente.

– Evelyn Refsahl er ny, og hun stiller ut sine tovede ting og ulike filtarbeider. Så kommer Trond Solberg, en trekunstner som også skal jobbe med trekunsten sin under Høstdagen. Her skal det jobbes så flisene fyker, sier Eggen Helmersen og ler.

Egne medlemmer

Stange Husflidslag sine egne medlemmer kommer også til å ha en rekke stands.

– Vi vil selge egenproduserte ting. Godt håndverk av høy kvalitet. I tillegg blir det farging av garn, og Ung Husflid vil være på plass for å aktivisere ungene. Vi har også salg av sveler, kommen­terer Marit.

Romedal og Vallset Husflidslag vil også være på plass med stand, og Knut Østerhagen kommer med håndlagde kniver og sølv. Natividad Mendoza Knutsen har strikkeprodukter av alpakkaull, og Terese Byberg har blant annet bjørkehjerter til salgs.

– Her kan folk også få tak i keramikk, nisser og mange andre spennende håndlagde produkt­er, sier Eggen Helmersen.

Korps og ponnyridning

– Vi har også fått Stange skol­es musikkorps til å spille under Høstdagen. Rett etter at Kønnspire-vinnerne er ferdig på scenen, står korpset klar i Storgata og spiller. I tillegg vil korps­et ha stand for å selge kaffe, saft og vafler, sier Marit.

Stange Hagelag vil være på plass, og de selger ulike stauder og stiklinger.

Matprodukter av ulike slag blir det også. Eventyrlige Stange Vestbygd vil selge en rekke grønnsaker og lokalproduserte produkter. Brovold vil stå ute, og Bakken Øvre tar også turen til Stangebyen. Asiatisk mat blir det også, samt at Frank Midt­skogen selger spekepølse.

– For ungene blir det tilbud om ponnyridning, og så vil det bli aktivitetstilbud på Tingvoldtorget styrt av Kønnbandfestival­ens medarbeidere. Nå håper vi mange kommer og støtter opp om arrangementet, sier Marit Eggen Helmersen.

Tråkketraktor for ungene

På Tingvold­torget vil det bli en rekke aktiviteter under Høstdagen. Her vil det bli ponnyridning for ungene, og det blir laget i stand en tråkketraktorbane. Norsk Motorhistorisk Museum vil være på plass med en traktor med henger, som de kjører unge og eldre rundt med.

– Så blir det jo en klatrevegg ved utescenen, som også er rett­et mot ungene, sier Elin Fjestad, kommunikasjonsansvarlig i Stange kommune.

I tillegg blir det tilbud om å spille boccia. For det blir laget en bocciabane på Tingvoldtorget, og fra klokken 12-14 på lørdag er det mulighet å prøve ut spillet.

– Vi oppfordrer folk til å komme og spille, sier Fjestad.