Stangeavisa har tidligere skrevet om julefeiringen som Stange kommune, Sentrumsforeningen og Stangehjelpa arrangerer på selveste julaften. Her kan alle som har lyst til å være sammen med noen julaften komme for å kose seg med trivelig selskap, god mat og gaver. Og selv om det ennå er flere dager til påmeldingsfristen går ut – 15. desember – så har allerede nær tolv stangesokninger meldt seg på.

– Vi synes dette er en veldig bra start, og håper enda flere tør å melde seg på. Jeg kan forstå at noen opplever at det kan være en høy terskel for å bli med den første gangen. Men erfaringen fra Hamar, som har arrangert fem slike julekvelder, er at når folk først har kommet den første gangen, blir de med år etter år fordi det er så hygge­lig, sier Hege Kvisgaard, leder ved Stange­hjelpa Aktivitetshus.

Flott program

Julekvelden på Tingvold starter klokka 16 og varer til klokka 20. Programmet er det ingen ting å si på. Her blir det full julemiddag med ribbe eller kalkun og riskrem til dessert. Kulturskolens elever bidrar med underholdning. Det blir gang rundt juletreet. Kaffe, kaker og julegodteri. 

– Middagen kommer til å bli spist rundt småbord, og det vil være frivillige som sitter ved alle bordene. Så ingen trenger å være redd for å bli sitt­ende alene, sier Kvisgaard.

Gaver

Og selvsagt kommer nissen. I sekken har han med seg gaver til alle deltakerne.

– Vi har allerede fått inn mange flotte julegaver, og enda flere kan levers inn for dem som har lyst til å gi noe. Gavene kan lever­es på Aktivitetshuset, i forretningen Lek og Hjem, biblioteket og Vikasenteret. Rotarys medlemmer, som skal stå med Frelsesarmeens julegryter ved Vikasenteret og Mega på Stange før jul, tar også imot gaver til arrangementet, sier Kvisgaard.

Røhne blir med

Ordfører Nils Røhne kommer selv til å være med og spise middag julekvelden på Tingvold. Han gleder seg til hyggelig og sosialt samvær.

– Jeg synes det er flott at vi som kommune kan være med og skape et arrangement julaften hvor folk opplever samvær og fellesskap, ser Nils Røhne.

Det er helt gratis å delta på julekvelden på Tingvold. Og arrangementet er selvsagt rusfritt.

– Folk i alle aldre er hjerte­lig velkommen til å delta. Dette gjelder også barnefamilier. Det hadde vært hyggelig om vi fikk noen unger med på julekvelden, sier Røhne og Kvisgaard.

Skyss

Trenger du skyss til Tingvold, er det ogspå bare å gi beskjed.

– Vi henter mer enn gjerne folk i hele kommun­en, og kjører dem hjem igjen når julekvelden er over, sier Kvisgaard.

Ønsker du å melde deg på til julekvelden, kan du gjøre dette i informasjonssenteret på rådhuset (tlf. 62 56 20 00), eller til Stange­hjepa Aktivitetshus (62 57 30 99).