Det er Stange kommune, Hamar kommune og Hamar Olympiske Anlegg som de siste tre årene sammen har arrangert gigantkonsertene på Stortorget med A-kjendiser fra rockeverdenen på scena. I 2016 var det Sting, i fjor Elton John og tirsdag altså A-ha.

Samtlige 10.000 billetter til konserten er revet vekk. Det betyr storinnrykk i sentrum, og utfordringer i forhold til trafikkavvikling og parkering.

På et kort pressetreff i dag, fredag, ble det orientert om flere stengte gater i Hamar sentrum fra søndag ettermiddag til onsdag morgen.

–Men alle omkjøringer vil være godt skiltet, forsikrer Morten Midtlien, kultursjef på Hamar.

Hedmark Trafikk setter inn en rekke ekstra avganger til og fra Hamar på tirsdag, slik at folk kan kjøre kollektivt til og fra konserten.

– Siste avgang med B3 fra Hamar til Stange går 01.05, med halvtimesavganger i forkant av det. Det skulle by på god kapasitet. Denne dagen koster også billettene bare ti kroner, opplyser Cathrine Glomsvoll, informasjons- og markedsansvarlig i Hedmark Trafikk. Hun oppfordrer publikum til å sjekke Hedmark Trafikks hjemmesider for nøyaktige avgangstider.

– Med mindre du er helt nødt til å bruke bilen, er med andre ord buss og sykkel det beste framkomstmiddelet til A-ha-konserten, mener Morten Midtlien.

Men han kommer med en liten advarsel til syklistene:

– Ikke lås syklene til sikkerhetsgjerdet rundt konserten. Dette kan skape farlige situasjoner, om vi må åpne gjerdene for å lage rømningsveier. Sykler som låses fast til gjerdet vil få låsen klippet opp og bli fjernet.

Ellers gleder arrangørene seg svært til årets store happening.

– Dette kommer til å bli veldig bra! Det blir flere serveringstilbud inne på konsertområdet, som byr på kortreist og god mat. Det er ingen grunn til å spise middagen før du kommer hit. Og så er det påbudt å komme med godt humør, understreker Erik Habberstad, næringssjef i Stange kommune.

Folk oppfordres til å komme tidlig til konserten. Inngangen blir fra Kirkegata. Portene til Stortorget åpnes klokka 18. Terje Nordgarden med band varmer opp. A-ha entrer scena klokka 21. Det er ikke tillatt å ha med paraplyer, campingstoler og lignende inn på konsertområdet.