Stangeavisa har fått med seg Væillsetrevyen, Romedal almenning og en rekke andre lag, foreninger og privatpersoner på et av årets kanskje villeste prosjekter; filmen «Harasjøen minutt for minutt». Ideen er stjålet fra NRKs mange sakte-TV-sendinger de siste årene. Sist helg var det Saltstraumen vi kunne nyte sammenhengende i 12 timer på skjermen. Til sommeren blir det Mjøsa og Skibladner vi skal følge minutt for minutt i en hel uke i juli.

Andre pinsedag

Nå lager vi altså vår helt lokale vri på konseptet, og skal filme Harasjøen sammenhengende fra nord til sør førstkommende mandag; andre pinsedag.

– Ferden starter klokka 11 fra Støsaga. Så beveger vi oss sakte sørover i vannet. Under veis blir det en rekke artige innslag med Væillsetrevyen, flere lokale og kjente musikere stiller opp med sang og musikk. Det blir nyttig informasjon om kreps, fisk, hytteliv, hyttebygging, historie, næringsliv og mye, mye mer fra folk som kjenner Harasjøen og omgivelsene rundt godt, sier Lars Krist­ian Seierstad, redaktør i Stangeavisa.

Mange blir med

Da nyheten ble kjent forrige uke, kom det mange tilbakemeldinger fra folk som har lyst til å være med på ulike måter.

– Jo flere som henger seg med, enten i båter, fra land, på bryggene eller fra hyttene, desto bedre er det. Still opp med flagg, morsomme klær, plakater eller gjør noe annet artig, så skal vi forsøke å fange det opp med filmkameraene, sier Seierstad.

Det hele skal filmes fra to båter med tilsammen tre kameraer. Intervjuene vil i hovedsak foregå på land, mens landskap og folk som dukker opp filmes mens kamerabåtene passerer.

– Vi har forsøkt å sette opp et tidsskjema for reiseruta. Men – obs – det kan bli avvik. Dette er ganske nytt for oss, så vi blir nødt til å improvisere noe mens vi tøffer nedover vannet. Her blir det litt «learning by doing», humrer Seierstad.

På nettet

Den ferdige filmen «Harasjøen minutt for minutt» vil bli lagt ut ut på  www.stangeavisa.no, youtube og andre sosiale medier når den er ferdig redigert.

– Vi har også fått forespørsel om det vil bli mulig å kjøpe filmen når den er klar, og det skal vi sikkert finne løsninger på, sier en spent Lars Kristian Seierstad.