• BERNT OLA VOLUNGHOLEN.

Det er Væillsetrevyen, Stangeavisa og Ringsakeroperaen som nå går sammen og inviterer til tidenes flotteste Skibladner-tur på Mjøsa. Søndag 26. august klokka 17.30 klapper Mjøsas Hvite Svane til kai på Atlungstad. Deretter blir det en flott rundtur på Mjøsa langs Stangelandet, med retur 20.30 til Atlungstad.

Opplevelser i kø

Bernt Ola Volungholens Opera- og Viseorkester vil levere en fantastisk konsertopplevelse under veis på båtturen, med et program bestående av både viser og opera. Konserten blir kombinert med kåseri om Skibladner og Mjøslandskapet ved Roger Andreassen.

På Skibladner blir det åpen kiosk med salg av god drikke, wraps og varme medisterkaker i lompe.

Inspirert av Sveits-turen

Det var operaturen til Sveits i januar i fjor, som Stangeavisa og Væillsetrevyen arrangerte sammen, som ga inspirasjonen til en lokal variant, forteller Lars Kristian Seierstad i Stangeavisa og Even Engen i Væillsetrevyen.

– Operaturen til Luzern for å oppleve Bernt Ola Volungholen i oppsetningen av «Tryllefløyten» ble en kjempesuksess, og mange har etterspurt mer av samme slaget. Derfor fikk vi en ide om å gjøre noe liknende på hjemmebane. Og hva blir vel mer storslag­ent enn Bernt Ola Volungholen og hans musikervenner ombord på en gammel hjuldamper, mens vi seiler langs stangekysten, sier Seierstad og Engen.

Billettsalget i gang

Alle praktiske forhold rundt tur­en 26. august er nå i boks, og billettsalget i gang. Tilsammen er det plass til 170 betalende gjester ombord i Skibladner. Billettene selges etter prinsippet «førstemann til mølla». Påmelding skjer til Even Engen på telefon 907 35 799.

– Det har allerede ryktes at det blir en slik Skibladner-tur som dette, og de første billettene er allerede revet vekk. Så her gjeld­er det å være rask på labben, om man ønsker å sikre seg plass ombord, sier Even Engen.

Billettene koster 400 kroner stykket.