• BEDRE TIL Å SVØMME ENN EN 4. KLASSING?: Er du egentlig bedre enn en 4. klassing i svømming? Lørdag under Stangedagene kan du teste dine ferdigheter i bassenget. Arkivfoto

STANGEBYEN: – I år fyller Stange SK svømmegruppa 55 år, og vi markerer jubileet med en aktivitetsdag i svømmehallen lørdag den 20. august. Kom innom for gratis moro, sier Henriette Mikkelsen Hoel i svømmegruppa.

Klokken 11.00 til 13.30 blir det å teste ut dine krefter. Er du bedre til å svømme enn en 4. klassing? 

– Vi forklarer prinsippene bak målene for 4. trinn i grunn­skolen, og de som kommer får lært både teori og praksis før de tar testen. Alle som består får mulighet til å kjøpe merket “Jeg kan svømme” til rabattert pris. Vi håper selvfølgelig at mange politikere tar turen innom, slik at de ser hvor krevende kravet for 4. trinn er, sier Mikkelsen Hoel.

Prøvesmak på kurs

Etter test på land og til vanns, blir det ulike prøvesmak­inger på svømmekurs. Runde 1 (foreldre & barn, alle nivåer) blir klokk­en 14.00-14.45, runde 2 (barn alene i vannet) klokken 15.00-15.45. 

– Maks 25 på hver gruppe, førstemann til mølla med påmelding på tryygivann.no.

Klokken 16.15-17.30 blir det teknikkundervisning for ungdom og voksne.

– Her er det bare å droppe innom og bli med sier Henriette.

Så avsluttes jubileumsdagem med Vanndisco klokken 18.00.

– Vi arrangerer vanndisco for svømmerne i svømmegruppa , og dette er et lukket arrangement. Men vi håper jo mange tar turen innom svømmehallen i løpet av dagen, seier Henriette Mikkelsen Hoel.