Flere hundre møtte opp, da Stangeavisa sammen med Væillsetrevyen, Romedal almenning og en rekke andre lag, foreninger, band, musikere og enkeltpersoner spilte inn "Harasjøen minutt for minutt" i dag, mandag 16. mai.

Innspillingen startet på Støsaga, der blant annet ordfører Nils Røhne sa noen velvalgte ord om Harasjøens betydning for velferden i Stange - både som rekreasjonsområde og som vuggen til industrien og det moderne samfunnet i bygda. Vannet er en sentral brikke i skogbrukshistroien i kommunen. Og det er vannet i Harasjøen som dannet grunnlaget for de første kraftverkene i kommunen for 100 år siden.

Turen gikk videre på kryss og tvers nedover vannet, der en rekke personer bidro med musikk, kunnskap, fakta og annen nyttig info om Harasøen. Hele vegen ble Harasjøen minutt for minutt-båten fulgt av opp mot 40 fartøyer; alt fra små kajakker og kanoer, til småbåter og husbåter av enorme dimensjoner.

Langs land møtte også folk opp i hopetall. Ved de fleste hyttene ble det flagget og vinket da vi kjørte forbi. Stemningen var på topp både til lands og til vanns, ikke minst takket være et fantastisk vær.

Filminnspillingen ble avsluttet ved Løvbakke-hytta, der Væillsetrevyen fremførte en rekke musikkinnslag og sketsjer.

Filmen Harasjøen minutt for minutt vil om noen uker ble presentert på Internett. Trolig vil den også bli tilgjengelig på DVD. Dette kommer vi tilbake med mer informasjon om.