• GA ALT: Ungene i barnekoret Perlesnora fra Vallset sang med stort engasjement og innlevelse i julekonserten i Stange kirke.

Det var tirsdag kveld at Maria Arredondo, Torstein Sødal og Martin Halla gjestet Stange kirke med konserten «Vår jul». På forhånd hadde de invitert barnekoret Perlesnora fra Vallset. Sammen leverte de en førjulskonsert vi sent vil glemme.

Fullsatt kirke

Stange kirke var fyllt til siste plass, da konserten startet. Noen måtte til og med stå helt bakerst, får å få med seg opplevelsen.

Maria, Torstein og Mart­in er i utgangspunktet forskjellige typer sangere. Men i «Vår jul» fant de virke­lig tonen. Flere av låt­ene sang de sammen, i tillegg til en rekke sanger hver for seg.

Konserten var satt sammen av en rekke ulike typer julelåter. Alt fra klassiske norske, til mer ukjente og nye melodier. Det hele ble bundet sømløst sammen av nære, personlige og muntre juleminner fra de tre sangerne.

De musikalske høydepunktene i kø denne kveld­en: Torstein Sødals tolkning av «O helga natt» fikk rygghårene til å reise seg. Martin Hallas lystige versjoner av klassiske amerikanske julelåter, sammen med Avery Bright på mandolin, fikk det til å rykke i go’goten.

Men det var først når Maria Arredondo og Perlesnora stemte i med «Himmel på jord» og «Gloria», at det begynte å bli vått i øye­krokene rundt om i kirke­rommet. Maken til nydelig samspill er det ikke ofte vi opplever. Salen kvitterte også med flott applaus til de unge sangerne og Maria.

Tradisjonen tro; konserten ble avsluttet med at alle stemte i med «Deilig er jorden».

Vi håper Martin Halla, Torstein Sødal og Maria Arredondo legger turen innom også neste år!