• DRO SAMMEN: De ansatte på Joker Vallset reiste sammen på operacruiset. Fra venstre: Anne May Maana, Aud Johnsen, Klara Marthe Engbakken, Anette Helland, Grethe Martiniussen, Tove H. Kristiansen og Liv Tone Sjøberg.
  • LOKALHISTORIE: Roger Andreassen er et levende leksikon når det gjelder lokalhistorie fra mjøstraktene. På turen delte han morsomme og interessante ankedoter fra områdene vi seilte forbi. En noe kranglete mikrofon forstyrret litt i starten, men det ble bedre.
  • NYE PERSPEKTIVER: Mange som var med på turen fikk se nærtraktene våre fra en ny og annerledes vinkel; fra sjøsiden. Her passerer båten under brua mellom Nes og Helgøya. Brua er så lav, at Skibladner må senke
    masta for å komme under.

Wow! Det ble full klaff med latter, tårer, vakre arier, humoristiske viser og proffe musikere, da 180 feststemte stangesokninger og operafrelste hedmarkinger la ut med Skibladner fra Atlungstad, søndag kveld.

Musikalsk buffet

Det var Væillsetrevyen, Stange­avisa og Ringsakeroperaen som sammen inviterte til «operacruise» med Mjøsas Hvite Svane. Da prosjektet ble lansert rundt påske­tider, tidligere i år, blåste billettene vekk i løpet av noen få timer. 

Og de reisende ble ikke skuff­et. Bernt Ola Volungholen, sammen med sitt opera- og vise­orkester bestående av Kasper Skullerud Værnes, Morten Strypet, Anders Lillebo og Roger Andreass­en, leverte en herlig miks fra en rikholdig musikalsk buffet. Fra klassiske italienske perler, til humoristiske oversett­elser på væillsetdialekt. Og viser om bunnløse tragedier, der mennesker endte sine liv i Mjøsas dype favn. Publikum fikk være med på en reise som appellerte til hele følelses­registeret. Profesjonelt gjennomført av svært dyktige og samspilte musikere. Bundet sammen av Roger Andreassens muntre og oppsiktsvekk­ende anekdoter og historier fra landskapet vi seilte forbi; Hamar – Nes – Helgøya – Totenlandet og Stangelandet.

Fordi musikken foregikk på øvre dekk, der det ikke er plass til flere enn 80 personer, måtte de reisende rullere under veis på turen. Slik fikk alle med seg musikken. Dette tok folk med sporty innstilling og flyttet seg rundt i båten. Og med finværet som klaff­et 100 prosent med tur­en (den første regndråpen datt ned idet folk forlot båten!), kunne folk velge om de ville sitte ute på dekk­ene, eller i en av de historiske salongene under dekk.

Stor gjeng fra Gata

Blant publikummerne som var med, var en stor gjeng fra Joker’n i Gata. Butikkeieren klemte like godt til og kjøpte 14 billetter til de ansatte og partnere, da turen ble kjent i vinter.

– Det er en stund siden sist vi har gjort noe sammen. Og da denne muligheten kom opp, kastet vi oss rundt. Flere hos oss hadde ikke vært med på Skibladner før. Og så har vi jo et spesielt forhold til Bernt Ola, da. Så når vi kunne oppleve begge deler på samme tur, var det ikke vanskelig å bestemme seg. Og vi angrer ikke. Dette er kjempetrivelig, sa Anne May Maana til Stangeavisa «midtfjords» ute i Mjøsa.

– En utrolig ting

Bernt Ola Volungholen sjøl sitter igjen med en skikkelig go’følelse etter turen.

– En utrolig ting å få være med på. Glade, fine publikummere som gir av seg selv og er med på stuntet, er godt og takknemlig å underholde. Med gode kollegaer og støttespillere, så er et slikt konsept gjennomførbart. Roger Andreassen lærer meg alltid noe både musikalsk, menneskelig og historisk. Han er så bra! Musikerne som spiller og produksjonsapparatet med film og bilder er både gode venner og fabelaktige kunstnere, så dette var ektefølt en god opplevelse fra start til slutt.  Takk til alle sammen, sier Bernt Ola Volungholen i en kommentar til Stangeavisa.