For tredje året på rad møt­es fire kunstnere til felles utstilling i Grevskapet på Stange bibliotek. Det er med andre ord i ferd med å bli en tradisjon. Hvem kunstnerne er varierer litt, men Aslaug Arnesveen har vært med hele veien.

– Jeg ble spurt i år også, og ble veldig glad for det. Men jeg klarer ikke å produsere til en egen utstill­ing hvert år, og da er det fint å få med flere. Og så er det jo gledelig å være flere selvfølgelig, sier Arne­sveen.

Passer sammen

I år er det fire damer som stiller ut malerier – fire damer med ganske forskjellig uttrykk, men som alle vis­er frem høy kvalitet. Eva Schickler, Lisbeth Sunde og Aslaug Pernille Duwe. De to Aslaugene kjenn­er hverandre godt etter mange felles utstillinger.

– Aslaug og jeg utfyll­er hverandre på en litt merksnodig måte, og både Evas og Lisbeths sjangre passer godt sammen med vårt, sier Arnesveen.

– Og så er det inspirerende og møtes – for å se på hva andre gjør, tilføyer Schickler.

Utstillingen er åpen fra onsdag til lørdag mellom 11.00 og 19.00, og minst én av kunstnerne vil være tilstede til en hver tid.

En ære

– Det er veldig hyggelig å få være en del av Stangedagenes 50-års jubileum, sier Arnesveen.

– En ære tenker jeg vi sier, for alt er jo så koselig, sier Schickler.

– Får dere plass til alle bild­ene her inne?

– Ja, det går nok bra, svarer Aslaugene i kor.

Lisbeth Sunde tygger litt ekstra på spørsmålet før hun svarer:

– Jeg har så mye, og det jeg har er så bredt sjanger­messig, så det blir veldig vanskelig å velge, sier Sunde, som nå skal være med på sin første store kunstutstilling.

Eva Schickler stiller også ut på Mjøsa hesteklinikk nest­en samtidig, fra og med søndag, og har mange  av sine sommerbilder der. Derfor blir det flere vinterbilder på veggene i Grevskapet. I tillegg vil hun ta små kopier av andre malerier – i postkortstørrelse, samt noen smakebiter av en barnebok hun jobber med.

– Kunst kan forandre et helt rom. Et bilde gjør noe positivt, sier Eva Schickler.