• VON TRAPP-BARNA: Ungeflokken på sju ble spilt av Otilie Valland Nordli, Emma Bøhler -Iversen, Hanna Kanutte Myklebust, Peter Bratlie, Joakim Helmersen, Oda Valland Nordli og Malin Øverby. Nummer tre fra høyre er Karoline Omre Lie, som spilte Maria.

Det var ikke småtterier elevene på ungdomstrinnet til Hedemark­en Friskole gikk i kast med da de startet dette skoleåret; å øve inn kanskje verdens mest kjente musikal – Sound of Music. Onsdag, torsdag og fredag viste elevene den tre timer lange forestillingen i Løten kino. Og tok salen med storm!

Historien om foreldreløse Maria (spilt av Karoline Omre Lie) som ender i kloster, men motvillig blir sendt som guvernante til familien von Trapp, er både gripende, spennende og humoristisk. Oppsetningen, som handler om hvordan den strenge enkemannen og pappaen Georg von Trapp (spilt av Filip Kirkeng) faller for den unge og livsglade Maria, er både et personlig drama og et tidsvindu tilbake til førkrigs­tiden i Østerrike. Historien har alle ingredienser som skal til for å fenge publikum; sorg og glede, kjærlighet og sjalusi, menn­esker som er feige, mennesker som er tro mot sine verdier og dem de elsker.

I oppsetningen forrige uke var absolutt alle elevene fra åttende til tiende klasse ved skolen med i ulike roller på scena. Det ble levert svært sterke prestasjoner, både som skuespillere, sangere og dansere. Replikkene og sangtekstene satt som spikret. Innlevelsene i rollene lå på et svært høyt nivå. Og ikke minst var det et merkbart samhold og felleskap blant skuepsillerne, som smittet over på publikum.

Det var også gjort et imponer­ende forarbeid av lærere, vaktmester og foreldre ved skolen i forhold til kulisser og kostymer. Det hele brakte oss elegant til bake til slutten av 30-tallet, der en familie i personlig krise overvinner den store Hitler-overmakt­en ved Guds hjelp.

Vi gratulerer Friskolen med en imponerende oppsetning!