• BAK RATTET: Det var spillutviklerne i Hamar Game Collective som sto bak gamingkvelden på Tingvold. Bak rattet for arrangementet satt Catharina Bøhler. Student Nicolay Evensen Westby var med som frivillig for å rigge opp og drifte alt utstyret.
  • BOKSEKAMP: Guido og Markus gikk «all in» da de bokset mot hverandre med Nintendo Wii-spill på storskjerm i Tingvoldsalen. – Kjempegøy, sier de to stangeguttene.
  • DJ: Birger Nysæther fra Tangen er i ferd med å bli en etablert DJ og musiker i området vårt. Torsdag sørget han for heftig musikk i Tingvoldsalen, mens «gamerne» spilte.

Håkon Holm (8), Jacob Amir (9), Torstein Østbø Danielsen (9) og Isak Strøm­eng (8) (bild­et under) var omtrent i «himm’ern» da Stangeavisa møtte dem på «gaming­kvelden» i Tingvoldsalen torsdag. Arrangementet var et samarbeid mellom Barn- og Unges kommunestyre (BUK) og Kønnband/Stangedagene.

– Vi aner ikke hva vi spiller eller hvar det heter. Tror det er «partyspillet» eller noe sånt. Men dette er helt klart det morsomste vi har prøvd i kveld, sier gutta hektisk mens de konsen­trerer seg om det som hopper og spretter på skjermen.

De har knapt tid til å snakke med Stange­avisa. Men en rask og tydelig konklusjon om hva de syn­es om arrangementet er ikke vanskelig å få:

– Kjempemoro!!!

Spill-kollektiv

Det var spillutviklerne som jobber sammen i nær­ingsklynga «Hamar Game Collective» som hadde fått oppdraget med å arrangere en spillkveld for barn og unge i Stange. Catharina Bøhler, som selv jobber som profesjonell spillutvik­ler i Sarepta Studio, var en av dem som sørget for at at det var rikelig å teste for alle som stakk innom. Her var det blant annet Ninten­do Wee-boksing på storskjerm, flere ulike bilspill, VR-briller og masse annet «godteri» for tekno- og gam­inginteresserte små og store. Det ble også gjennomført flere spennende konkurranser, blant annet Mario Kart-kjøring, der 24 deltakere var med.

– Det er veldig morsomtfor oss som jobber med spillutvikling å komme ut og treffe de som spiller på denne åten. Da får vi gode tilbakemeldinger på det vi holder på med, og lærer masse, sier Bøhler til Stange­avisa.

De proffe gamerne fra Hamar hadde fått med seg flere frivillige studenter som var med å rigge opp alt utstyret og veilede barn og ungdom som kom innom for å prøve det nyeste av det nye. Og for å få en tøff lydramme rundt det hele, sørget DJ Birger Nysæther fra Tangen for kul musikk gjennom hele ettermiddagen og kvelden, der rundt 200 barn og unge var innom.