• BARE STARTEN: Even Engen ser store muligheter til å bygge videre på konseptet Harasjøen minutt for minutt. Kanskje det blir Harasjøen-festival neste år?

Det måtte bæres inn ekstra bord og stoler, da 112 forventingsfulle Harasjøen-patrioter benket seg sammen fredag kveld for å se den aller første offentlige visningen av «Harasjøen minutt for minutt». Filmen kom direkte fra siste finpuss på Rune Aasens klippebord, og skapte både latter, undring og en og annen rørt tåre blant publikummet gjennom kvelden.

For Harasjøen viste seg fra sin aller beste side på filmen, badet i nydelig sollys og med hundrevis av feststemte mennesker som gjorde innspillingsdagen til en sammenhengende festdag.

Bare starten

Even Engen fra Væillsetrevyen og Lars Kristian Seierstad fra Stangeavisa ledet kvelden. Det var ingen tvil om at Engen hadde mange i salen med seg etter forestillingen, da han delte tanker om at dette må utvikles videre.

– Hva om vi får til en årlig Harasjøen-festival? Kanskje konsert på ei flåte utenfor badeplassen, fiskekonkurranser, bading og masse moro. Her ligger det mange muligheter som vi må jobbe videre med, sa en engasjert Engen.

Agurker

Seierstad ønsker å rette en stor takk til alle som – på ulike måter – var med å gjøre 16. mai til en festdag på Harasjøen. På Vallset samfunnshus fikk de som medvirket i filmen en litt annerledes takk for innsatsen.

– Vi vurderte å gi en rose til hver av dere, men syntes det ble litt kjedelig. Vi «drodlet» litt i lunsjpausen i redaksjonen, og tenkte «hva er det som er typisk for Stangeavisa». Det første ordet vi kom på var «agurker». Og «Harasjøen minutt for minutt» må vel være kongen av alle agurksaker vi har laget. Derfor kjørte vi ned til Louise Gjørs gårdsbutikk i Stange Vestbygd, og kjøpte en bærepose med agurker, sa Seierstad og høstet latter. Før agurkene ble delt ut til alle medvirkende som kom fram til applaus og jubel.

Premiere nummer 2

Det var ikke bare «Harasjøen minutt for minutt» som hadde premiere på Vallset samfunnshus fredag kvekld. Det hadde også husets nye driver, Sven Erik Holm. Han vartet opp med nydelig elghakk-gryterett, ris og salat, og fikk applaus fra salen da han fortalte om fra mtidsplanene.

– Vi har lyst til å få til en platting foran huset, slik at det blir enklere med uteservering. Vi vil også forsøke å få til ungdomskvelder og kanskje visning av store fotballkamper på storskjerm, fortalte Holm til de frammøtte, som kvitterte med rungende applaus.