I Stange er det knapt noe som overgår Stangedagene. Helt sid­en 1969 har Stangedagene hvert eneste år samlet titusener av folk fra hele Hedmarken til god handel, topp underholdning, opp­levelser, smaksprøver og hygge. 50-års feiringa i år blir ikke noe unntak – snarere tvert om. Stange Sentrumsforening, næringslivet i kommunen og en lang rekke lag og foreninger stiller opp og skap­er tidenes folkefest.

Stor spennvidde

– Prorammet er mer variert og spennende enn på lenge. Her blir det alt fra gode tilbud i butikkene, til e-sport, besøk av smørebussen til skilandslaget, en rekke ulike aktiviteter, foredrag, stands, underholdning og mye, mye mer, lover Morten Pettersson, Even Engen og de andre ildsjelene i Stange Sentrumsforening.

Torsdag

Årets program for Stangedagene er uten tvil mer frodig og spektakulært enn på svært lenge. Det starter allerede torsdag med blant annet fokus på sykkel på Tingvoldtorget. Her er det Stange Energi og Hamar Naturskole som samarbeider om opplegget.

– Vi kaller arrangementet «Sykkel på torget». Her kan barn ta med seg egen sykkel og teste dine ferdigheter i en stor sykkel­løype. Det blir premier til alle som deltar, og vi griller pølser ved sykkelløypa. Opplegget er nok best egnet for gutter og jenter i alderen seks til tolv år, sier May Britt Andersen i Stange Energi.

Torsdag er det også duket for en aktivitet som vil fenge mange ungdommer. Sparebank 1 Østlandet på Stange inviterer alle e-sport-interesserte til besøk i sine lokaler, der de kan teste sine ferdigheter mot to e-sport-spillere fra Hamkam.

– Torsdag prøver vi også noe annet nytt; seniordans med høgsdagskaffe. Det tror vi blir veldig trivelig, sier Even Engen.

Fredag

Fredag blir det gratis jubileumskake ved Hoels kro for å feire 50-åringen.

– Vi har bestilt 200 biters kake, og deler ut så langt det rekker, forsikrer Even Engen i sentrumsforeningen.

Fredag og lørdag går også alle tursti­lagene i Stange kommune, O-laget Vallset/Stange, Stange Jeger og Fisk og Romedal og Stange allmenning­er sammen om et opplegg med fokus på folkehelse, tur og opplevelser i skog og mark og kulturminner.

I tillegg ruller ikke mindre enn skilandslagets smørebuss inn på Tingvoldtorget fredag. I samarbeid med Sparebank 1 Østlandet kjører de et stort opplegg både fredag og lørdag, der publikum får innblikk og kan prøve seg i mye forskjellig relatert til langrenn.

Fredag kveld blir det legen­darisk folkefeststemning i Storgata, når bandet Tipping for’n far entrer scena for fengende gratis­konsert.

Lørdag

Lørdagen topper det seg med enda flere familievennlige aktivi­teter. Her blir det både klovn, rodeokonklurranse, Petra Politibil og mye, mye mer. Og fra scena blir det lokalpolitisk debatt på formiddagen.

– Og så er vi utrolig glade for at Thomas Tivoli er tilbake på Stangedagene, torsdag til lørdag kveld. Det blir prikken over i-en, sier arrangørene.

Åpne gårder

Søndag avsluttes det hele med åpne gårder i Stange Vestbygd som en del av Stangedagene.

– Vi gleder oss skikkelig. I tillegg til å være viktige handelsdager i Stange, har det sosiale med Stangedagene vært en bære­bjelke og årsak til suksessen gjennom 50 år. Her treffes folk og slår av en prat, og hygger seg med god underholdning. Vi gled­er oss til årets Stangedager. Vi ønsker alle hjertelig velkommen til Stangebyen, avlutter arrangørene.

Se program og egne saker med mer info om de enkelte arrange­mentene i Stangeavisa førstkommende onsdag, og her på stangeavisa.no i dagene som kommer.