• SMAKEN AV GULL: Adrian Holmen (6,5) syntes det var kjempestas med ekte gullmedalje, etter at han passerte målstreken

Det var Vallset IL, Stange Energi og Stange Sentrumsforening som sist helg slo seg sammen for å lage skikkelig vinter-folkefest i sentrum.

Opprinnelig var planen å arrangere «Stangesprint­en», med karnevalsrenn for de aller minste og stort sprintrenn for de litt større opp til 16 år. Løypa skulle gå gjennom store deler av sentrum. Men vinterens ustabile vær skapte stor snømangel, og sprinten måtte avlyses.

Men Vallset IL hadde like vel ingen planer om å legge seg på latsiden. I stedet ble det satt inn både lastebil, gravemaskin og traktor for å kjøre nok snø inn i Stangebyen, slik at det kunne lages en miniløype for de aller minste.

Lørdag morgen våknet folk til skikkelig uvær i Stange; vind og snøføyke. Men til tross for dette var det utrolige 88 unger, pluss foreldre, besteforeldre, søsken, onkler, tanter og venner som møtte opp i Storgata for å være med på Energirennet. Deltakelsen var så stor, at det i all hast måtte skaffes til veie enda flere premier fra medarrangøren Stange Energi.

Løypa gikk fra Storgata og i en fin sløyfe mellom Coop-bygget og det gamle Ica-bygget. Mange av ung­ene hadde kledd seg ut. Her var det både sjørøvere, cowboyer, tigre, bamser og prinsesser som viste sine sterke ferdigheter som skiløpere.

Vel i mål ble de møtt med gullmedalje rundt hals­en, flotte premier og varm gløgg.

Ingen tvil – årets Vinterdag og Energirenn i Stange sentrum ble en kjempesuksess, og vil trolig bli gjentatt neste år.

Vel blåst!