• PRØVESANG: Både klasse 7A og 7B på Hoberg skole var med på prøvesynging av rapen «Romeo and Juliet Rap», da den og boka Quest 7 ble presentert på skolen mandag formiddag.
  • STOLTE: Lærer Ellen Marie Kvaale og forlagssjef Hege Ludvigsen.

De var skikkelig stemning blant sjuendeklassingene på Hoberg skole i dag. De tre siste årene har de jobbet intenst med tekster av Shakespeare i engelsk­timene, og blant annet laget oppsetninger av de kjente skuespillene «Romeo og Julie, «En midtsommernatts drøm» og snart; «Much Ado About Nothing» (mye ståhei for ingenting). Det hele under engasjert led­else av engelsklærer Ellen Marie Kvaale.

Aschehoug imponert

Aschehoug forlag fikk «snusen» i det spennende Shakespear-prosjektet som elevene jobber med, og fikk lyst til å ta med deler av opplegget i sin nye lærebok «Quest 7».

– Vi hadde en workshop med elevene her på Hoberg og Kvaale før sommeren i fjor. Her ble det blant annet skrevet mange tekster, og noen av disse er tatt med i den nye læreboka. Blant annet en rap, som vi fikk musikere i London til å spille inn, forteller forlagsredaktør Hege Ludvigsen.

I dag, mandag var hun tilbake på Hoberg skole for å vise elevene den nye boka. Og ikke minst spille rapen som Sondre Nergård, Hedda Woxvold, Elin Sandra Berg, Kajsa Sållman og Rolander Killingmo Johannsesen skrev for et halvt år siden.

Elevene likte det de hørte, og sang med på «full guff». Ikke rart de fem låtskriverne var stolte.

– Utrolig gøy at rapen ble plukket ut og spilt inn i London. Og at det står i boka at det er vi som har laget den, sier Kajsa.

Teksten handler om Romeo og Julies forbudte kjærlighet.

– Klassen vår satte opp Romeo og Julie som skuespill i fjor, så vi kjenner jo historien ganske godt. Og så forsøkte vi bare å gjenfortelle historien kort i en rap, mens Sondre «beatboxet», forteller ungdommene.

Fasinert av Shakespear

Aschehougs Undervisningsavdeling fikk tips om Ellen Marie Kvaales undervisning, som bygger rundt William Shakespears stykker, på et fagseminar i Oslo. Mange av oppgavene og tipsene som er med i den nye læreboka, bygger på Kvaales prosjekt.

– Når vi skulle sette opp teaterstykker, var det viktig å finne oppsetninger med mange roller, slik at alle elevene kan være med. Og det har jo Shakespears stykker. Dessuten er han jo verdens viktigste dramatik­er, og tekstene hans er aktuelle den dag i dag, sier Kvaale om sin brennende iver for å bringe videre kulturarven fra den engelske dramatikeren som levde fra 1564 til 1616.

Forestillinger til helga

Har du lyst til å oppleve et ekte Shakespear-skuespill med lokale utøvere, har du sjansen allerede førstkommende helg. Sjuendeklassingene på Hoberg setter opp «Much Ado About Nothing» lørdag 12. mars klokken 13 og 16, samt søndag 13. mars klokka 13.30 og 16.30. På engelsk – så klart!