• LEKENDE MUSIKALSK: Bernt Ola Volungholen, Mathias Gillebo, Magnhild Korsvik og Guro Evensen Hjemli tolket Jaktkantaten med høy kvalitet og mye humor.

Det er ikke hverdagskost med klassiske barokkonserter på forsamlingshusene i Stange. Men søndag kveld fikk en nær fullsatt sal på Vallset samfunnshus oppleve Bach-mesterverket «Jaktkantaten» fram ført av av Nivalis Barokkorkester med våre egne sangere, Bernt Ola Volungholen og Guro Evensen Hjemli, samt Magnhild Korsvik og Mathias Gillebo i hovedrollene.

I orkesteret var det også flere lokale musikere på plass; blant annet Jon Fredrik Hjemli på obo og den nyinnflyttede vallsetingen Vårild Sofie F. Schürmann på fiolin.

Den store barokk-gjengen er nå ute på turne med «Jaktkantaten», og stoppen i Vallset gjorde det mulig for hjemmepublikummet å få med seg denne perlen av en forestilling. Her ble det levert musikalske prestasjoner på et svært høyt internasjonalt nivå, pakket inn i en fin og lystig ramme med fantastiske ko­stymer, flott lyssetting og en stor porsjon herlig hedmarkshumor.

Jaktkantaten ble skrevet av Johann Sebastian Bach i 1713. Men til tross for at det er gått mer enn 300 år siden mesterverk­et ble skapt, traff det blink også i Vallset denne søndagen.

Fikk du ikke med deg konsert­en i Vallset, har du mulighet til å oppleve oppsetningen i Hamar teater tirsdag, på Tynset onsdag og på Koppang torsdag.