Det er Trond Svendsen i «Trond Svendsen & Tuxedo» som sier dette til Stangeavisa.

Gutta spiller musikk innen americana­sjangeren. Artist og band kommer fra Hedmarken. Debutplaten ”Palomino Motel” er blitt tatt imot med åpne armer av kritikerne, og låter fra albumet er blitt spilt rundt om i en rekke radiostasjoner rundt om i verd­en. Albumet ble sluppet 12. mai med releasekonsert i et fullsatt Hamar Kulturhus.

Nå er det Stange og Kønnband som står for tur, lørdag kveld på biblioteket.

– Kønnband er en veldig fin jobb for oss. Det er hjemmebane for bassisten vår Vidar. Han er jo fra Stange. Og vi gleder oss til å spille i godt selskap med gode artister. Vi har fått mye god feedback på plata vi har laget, og det skal bli stor stas å få spille låtene live på en liten, men veldig god festival, sier Trond Svendsen.

Plata ”Palomino Motel” er resultatet av en låtskriver og en gjeng musikere som alle har ulike musi­kalske preferanser, men som forenes i et Americana-landskap der musikken har element­er fra tradisjonelle amerikanske musikkformer. Fremfor alt av countrymusikk. Alle låtene, tekst og musikk, er skrevet av Trond Svendsen.

Bandet består av Lars Linkas på strenger, Vidar Tyriberget på bass, Tommy Kristiansen på trommer og Lars Viken på orgel/tangenter.