Det var med albumet ”Allemannsland” (1993) at Bjørn Eidsvåg slo igjennom for fullt i Norge, selv om artisten har vært aktiv siden 1971 og gitt ut plater siden 1976. Plata ”Allemannsland” solgte raskt over 60.000 eksemplarer. Suksessen ble fulgt opp med ”Landet lenger bak” (1995) som passerte 100.000 som den første av Bjørn Eidsvågs plater. Begge utgivelsene ble fulgt opp av landsomfattende turnéer med fulle hus og varme omtaler i pressen. Bjørn Eidsvåg er fremdeles en av Norges mest mestselgende artister. 

Det at Bjørn er utdannet prest, og i sin tid arbeidet innen psykiatrien, har i stor grad påvirket låtene hans og hans evne til å formidle tekstene. Med sine tekster og sin musikk, har han et sterkt ønske om å kommunisere med publikummet sitt om alle aspekter ved det å være et tenkende menneske. Tro, tvil, kjærlighet og anger. Musikalsk befinner han seg i grenselandet mellom rock og viser.

Bjørn Eidsvåg har utallige hiter bak seg som for eksempel ”Eg ser”, ”Vertigo” og ”Skyfri Himmel”, og mange av dem vil bli framført på avslutningsdagen under Kønnbandfestivalen, søndag i biblioteket.