• LASSE JOHANSEN: Lasse Johansen med musikervenner står for årets gratiskonsert i teltet på Tingvold­torget lørdag 20. august. Pressefoto

Lørdagens store gratis musikkfest i storteltet på Tingvold­torget er det Lasse Johansen som står for. Han har med seg en rekke av sine musikervenner for å underholde med ulike musikksjangere. Her blir det dansemusikk, visesang, irske sanger og en stor slagerparade. Lasse Johansen legger opp til allsang og stor stemning.

– Hvem han har med seg vet vi ikke. Lasse har jo et orkester, så det blir sikkert noen av disse medlemmene med. I tillegg til en svensk riksmusiker, sier Even Engen.

Teltet åpner klokken 18.00 og musikken starter rundt klokk­en 20.

Lang fartstid

I 2015 var det 50 år siden Lasse som 15 åring startet aktivt som musiker i ”Ungdommens popband”, Kjell-Steinars. Lasse har hele 34 plateutgivelser bak seg, og han har opp gjennom årene fått tildelt flere priser for sitt musikalske virke. Mest kjent er han kanskje for å ha vært vokalist i Ole Ivars. Men han har også spilt i Vandrerne, Lazzes og i det siste Lasse Johansens Orkester.

Siste soloplate heter Lasse Johansen Sings Cliff i 2012. Tid­ligere har det vært tolkninger av Vidar Sandbeck og Lasse har også gitt ut taterviser.

Fin blanding

Hva artisten og komponisten kommer med av låter under Stangedagene blir spennende. Han spiller musikk ut fra hvem har har med seg på scena. Men uansett blir det folkelig musikk, der målet er å skape god stemning. Presentere kjente sanger man kan synge med på eller framføre gode slagere på en slik måte Lasse Johansen tolker dem.

Arrangørene av Stangedagene ønsker velkommen til gratisfesten lørdag 20. august!