• SOLIST: Trønderen Astrid Nordstad, som Bernt Ola synger sammen med på Den Norske Opera, imponerte.
  • ONKEL-FANS: Sondre Sollid (4), Syver Sollid (6) og Ingrid Oline Volungholen (1,5) synes det er kjempegøy å høre onkel Bernt Ola synge. Til venstre Wenche Volungholen, bestemor og Bernt Olas mor.
  • TENOR: Tenoren Denzil Delaere, en god venn av Bernt Ola, fremførte en rekke perler fra scena.

Det var for andre gang at Bernt Ola Volungholen, sammen med Kønnband og Ringsakeroperaen, inviterte til Operagalla i Kvennstugua, lørdag kveld. Og til tross for regnvær og få varmegrader i lufta, ble det bra oppmøte, med nær 600 på tribunen!

Operavenner

Bernt Ola Volungholen hadde fått med seg opera­vennene Astrid Nordstad og tenoren Denzil Delaere som solist­er til konserten. Sammen med et sammensatt orkester, ledet av Stig Nilsson, og Ringsaker Operakor, leverte de en aft­en full av musikalske perler. Her ble det fremført en rekke kjente «hits» fra operahistorien, som det var vanskelig å ikke nynne med på. Som «go’biter» fra Carmen og Barberen i Sevilla.

Som publikum fikk vi også smaksprøver fra nyere og moderne opera, med mer uvante harmonier og klanger. Som i «Mjøsa» i «I Cancelliraadens Dage».

Humor

I kjent Bernt Ola-stil ble galla­konserten gjennomført i en kombinasjon av høy musikalsk kvalitet og mye humor. Det startet med at han ønsket velkommen fra scena, ikledd smoking og gummistøvler. Også kveldens kon­feransierer, Kari Elisabeth Bekken fra Ringsaker­operaen og Stanges kultursjef Solbjørg Tveiten, bandt fore­stillingen sammen med mye humor og glimt i øyet.

En ekstra prikk over i-en var dekoren som omkrans­et forestillingen. Anniken Maana, botanisk formgiver fra Vallset, hadde dekorert scena med oppsatser basert på planter fra skogen i nærmiljøet. Også blomsteroppsatsene som solist­ene fikk etter konserten, var bygd opp på samme måte. Kreativt!

Glad og takknemlig

Gallasjefen sjøl, Bernt Ola, sier til Stangeavisa etter konserten at det ble en stor opplevelse også for ham. Ikke minst støtten fra publikum.

– Jeg er så glad og takknemlig for de som kom! Det så kaldt ut å sitte der. Vi koste oss alle mann på scenen, sier Volungholen.

De største fansene

Bernt Ola Volungholens kanskje aller største fans var også til­stede på Operagallaen; onkelungene Sondre Sollid (4), Syver Sollid (6) og Ingrid Oline Volungholen (1,5). Ikledd regndresser, toppluer og gummistøvler, fulgte de nøye med på flotte arier og klingende orkester­toner fra tribuneplassen.

– Det er gøy å høre onkel synger.Vi har sett ham før på scenen og synes han er flink, forteller Syver og Sondre.

Bestemor og Bernt Olas mor, Wenche Volungholen, koste seg også.

– Utrolig flott at så mange møter opp, til tross for dårlig vær. Jeg er imponert over den støtten Bernt Ola får fra hele bygda. Det varm­er, sier mor Volungholen til Stangeavisa.