– Gjennom hele Kønnband/Stangedagene vil vi ha åpen kafe her på Stange­hjelpa aktivitetshus, Meieriet. I tillegg blir det sterk fokus på sykkelverkstedet vårt og Loppa. Mye fordi vi har utvidet brukshuset Loppa og nå også har salg av møbler, sier leder Hege Kvisgaard.

I bakgården blir det også mottak av ting og møb­ler gjennom alle dagene. – Vi er veldig glade for at vi har fått pusset opp og utvidet Loppa, for nå kan vi ta imot mange flere saker og ikke minst store møbler, sier Kvisgaard.

Mannekeng­oppvisning

Fredag 18. august klokken 15 inviterer også Stange­hjelpa aktivitetshus til moteshow i bakgården på Meierigården.

– Vi får stadig inn klær, også mengder av nye klær der prislappene fremdeles henger på. Nå inviterer vi til moteshow der vi viser mye av disse klærne. Vi stiller selv opp som manne­kenger, vi som jobber her og en del av deltak­erne på aktivitetshuset, sier Kvisgaard.

Gjengen gleder seg til å gå på catwalken og vise alle de fine klærne.

– Får profilert Stangehjelpa på en ny måte. Vise allsidigheten, sier lederen.

Utvida

aktivitetshuset

Stadig flere bruker tilbudet på Stangehjelpa aktivitetshus, og nå har de utvidet.

– Vi har fått tatt over andre etasje også, og kommer til å spre hobbyaktivitetene. I andre etasje blir det et datarom med noen datamaskiner folk kan jobbe på, vi får et lite snekkerverksted der man kan lage småting som fuglekasser og insekthotell. Så får vi et stillerom for de som vil roe helt ned og sette seg ned i en massasjestol, sier Kvisgaard.

I andre etasje er det også et syrom, og alt utstyr er på plass. – Men vi treng­er en frivillig som kan ha et omsømkurs. Vi mangler en som har kunnskap om dette, og leter etter en som kan vise oss dette på dagtid, sier Hege Kvisgaard.

Torsdag til lørdag håp­er Stangehjelpa at mange mennesker stikker innom for å gjøre en god handel eller ta seg en kaffe.