– Strix ringte i januar og spurte om vi ville være mentor og mentors kone på ”Kjendis Farmen”. Vi brukte noen dager for å sjekke om vi hadde anledning under innspill­ingstiden, og takket ja til oppdraget, sier Even Nashoug. Nå er han mentor, akkurat som for fire år siden.

– Ettersom det er kort­ere innspillingstid, faktisk flere uker mindre enn den vanlige ”Farmen”, så hadde vi mulighet til å være med, sier Vigdis Nashoug.

Ekteparet synes det er veldig morsomt å få være med på nok en innspilling av realityserien.

Vil lære

Mentor og mentors kone sier at de ikke kjente alle deltakerne, men hadde sett de fleste på TV tidligere. Nå skal de to få et langt nærere forhold til kjendis­ene ved å gi dem ukesoppdrag og lære bort ting om hvordan man drev en gård for 100 år siden.

– Så langt har deltak­erne vært veldig nysgjerr­ige og ivrige etter å lære. Stemningen nå er at alle er innstilt til å bli til finaleuka, sier Even.

– De er veldig koselige og positive. En trivelig gjeng å være med, sier mentors kone, Vigdis, som lærte bort noen triks i bakst­ehuset.

Fantastisk gård

Nå blir det fem uker med opptak, der mentor og mentors kone skal gi ukes­oppdragene og bedømme arbeidet som er lagt ned.

– Jeg blir vel ikke så alt for streng, men de skal jo gjøre et godt nok arbeid da, sier mentor Even.

At innspillingen igjen ble på Hengerud gård, gjorde at mentorene takk­et ja til oppdraget.

– En fantastisk gård og været ser jo ut til å bli bra i lang tid framover, sier Vigdis.

Men om det blir bare trivsel og hygge hele tiden på ”Farmen Kjendis”, tviler mentorene på.

– Det er jo en veldig blandet gruppe av mennesker her inne, og noen utpeker seg allerede. Blir nok en del dramatikk og konflikt, men det er vel også meningen tror jeg, sier Even Nashoug og smil­er.