• MUSIKK OG FOTOUTSTILLING: På Stasjon Kafé og Galleri blir det både musikk ved Bjørn Erik Jønsberg og fotoutstilling ved May Jønsberg (t.v.). Eier Bente Fallbakken Engeli håper at mange tar turen innom.

– Vi ønsker at det skal skje noe her også, og vi håper at det skal bli skikkelig liv. Fredag kveld fra klokken 19.00 til Eskil Rønningsbakken skal i aksjon blir det Bjørn Erik Jønsberg som skal spille her. Og så skal han spille senere på kvelden som en del av pubkvelden her på Stange, sier Bente Fallbakken Engeli.

Ottestad-musikeren har reist rundt og spilt i 40 år. Både i Headquarter og På Jørs.

– Denne kvelden blir jeg alene med kassegitar eller elgitar. Jeg skal spille mange egne låter, som er laget gjennom de siste 30 år­ene. Jeg synger på stangedialekt, forteller Jønsberg.

– Vi har fått skjenkebevilgning, og skal selge lokalt øl fra Røhne Bryggerhus, sier Fall­bakken Engeli.

Fotoutstilling

Kona til Bjørn Erik, May Jønsberg, vil på samme sted vise sine fotoverker. Utstillingen åpner torsdag, men fotokunstneren vil selv være til stede fredag og lørdag.

– Vi gir henne Vedbjørn Sand-veggen, og jeg er helt bergtatt av fotografiene hennes, sier Bente.

– Jeg vil vise 13 til 15 fotografier. Noen er tatt her i Stange, mens de andre er tatt i Sør-Afrika. Noen fargerike bilder, og noen sort-hvitt bilder i ulike størrelser. Her blir det mye dyr og blomster, sier May Jønsberg.

Hun gleder seg til å vise sine fotografier.

– Jeg har fotografert aktivt i tre år, og sitter i styret for Hedmarken digitale fotoklubb. Dette blir min andre store utstilling, sier Jønsberg.

Lykkehjul

– Vi satser på mye folk som tar turen innom gjennom hele Stange­dagene. I tillegg til trubadur og utstilling, vil vi også ha lykkehjul med flotte gevinster fredag efta og kveld, samt lørdag. Man kan vinne ulike leker, interiør og mye annet fint, sier Bente Fallbakken Engeli.

Eieren av kafeen og galleriet håper at folk setter pris på at de satser for fullt med lokale produkter, mat, drikke og kunstnere.