Kunstprofessor og Tangen-patriot Andreas Kienlin har i en årrekke tatt med seg steinskulpturstudentene sine fra Alanus University for arts and social sciences i Tyskland til Tangen for «steinsymposium», eller «workshop» på godt norsk. Med base på Åsgård på Tangen, jobbes det dag og natt med forming av spennende skulpturer i stein.

– I år kom vi etter påske, og har jobbet helt fram til nå. Nå skal skulpturene studentene har laget vises fram på en egen kunstutstilling i Tangen Brenneri, forteller Andreas Kienlin til Stangeavisa.

18 studenter

I år er det 18 studenter som har deltatt på symposiumet.

– Studentene kommer fra flere forskjellige land, blant annet Kina, Sør-Korea, Holland, Østerrike og Tyskland. Skulpturene de har laget er ganske fine og både små og store, opplyser Kienlin.

Kunstutstillingen åpner fredag 21. juni klokka 18. Den holder også åpent lørdag 22. og søndag 23. juni fra klokka 11 til 16.

– Utstillingene våre er begynt å bli ganske populære. I fjor ble vi gledelig overrasket over hvor mange som kom. Og flere skulpturer ble også solgt i løpet av utstillingen i fjor, forteller Kienlin.

Ved åpningen av utstillingen fredag blir det enkel servering, korsang og fremføring av dikt ved noen av studentene.

– To av studentene, som nå avlegger bachelor-eksamen med denne utstillingen, vil også si noen ord i forbindelse med arbeidene de har laget, opplyser Andreas Kienlin.

Velkommen

Han ønsker alle hjertelig velkommen til kunstutstillingen på Tangen, og opplyser at studentene vil være tilstede gjennom hele helga – slik at de kan fortelle om kunstverkene og hvordan de har jobbet.