Hvert år siden 1982 har den tyske kunstprofessoren og Tangen-patrioten Andreas Kienlin tatt med seg sine studenter til åtte ukers sommercamp på Tangen. Her jobber de rundt 20 ungdommene intenst med å skape vakre og uttrykksfulle steinskulpturer, med base på stedet Åsgård i Kongspartvegen.

Nå går årets “Steinsymposium” mot slutten, og tradisjonen tro invi­terer professoren og studentene fra Alanus University of Arts and Social Scieses til utstilling, slik at alle vi andre kan se hva de har jobbet med gjennom disse ukene.

– I år blir utstillingen på Tangen Brenneri, og den strekker seg over tre dager – fra fredag til søndag, forteller Eva Hermens og Pauline Berger, to av student­ene som har jobbet på Tangen de to siste månedene.

De lover en variert utstilling, med mange spennende skulpturer.

– Åpningen av utstillingen skjer fredag 8. juni klokka 18. Her blir det “vernissasje”, med kulturelle innslag og enkel servering. Og alle kunstnerne kommer til å være tilstede. Lørdag og søndag holder utstillingen åpent fra 11 til 16, forteller de to studentene.

Og som om ikke dette er nok: Lørdag 9. juni klokka 13 åpner nok en utstilling med steinskulpturer i fokus. Eva Hermens og Pauline Berger er nemlig avgangs­elever i år, og skulpturene de to har laget som masteroppgaver vil bli stilt ut på Prøysenhuset i Ringsaker gjennom hele sommeren, til ut september. Også dette er verdt å få med seg.