Kalas Catering vil igjen bidra med å lage mat og servere en gratis rett under årets Stangedagene. Fredag kan du greit droppe middagen, og i stedet innta nydelig St. Kristina høstsuppe. Suppa, bestående av 800 porsjober, blir lag­et med lokale råvarer. 

Fra klokken 14.30 vil Kalas Catering stille seg i Storgata og folk kan følge med på at suppe lages helt fra bunnen av. For alt blir tilberedt og kokt i ei kjempe­stor gryte.

– Jeg kan koke mellom 600 og 700 liter i gryta mi, kommenterer Pål Inge Ransted, leder av Kalas Catering.

Gratis servering

Publikum vil nok kjenne godlukt nedover gata i tid­en det tar å gjøre suppa ferdig. Men man må være tålmodig helt fram til klokk­en 17, for da begynner kokken å servere St. Kristina høstsuppa – helt gratis til alle som vil smake!

– Santa Kristina høstsuppe er basert på langtidsspeket gris fra Stange, samt rotgrønnsker, urter og øl fra lokale produsent­er, sier Ransted om hva som er i denne spesielle suppa.

Tema for årets Stange­dager er jo ”Smaken av Stange”, så Ransted har virkelig plukket lokale råvarer for å lage suppe.