Utstilling av nye biler, vete­ranbiler, MCer, moped­er, amcar, gamle traktorer og landbruksmaskiner er noe av det som vil møte publikum som tar turen til Sommerdagen i Stangebyen lørdag 16. juni. For Sommerdagen inviterer til en åpen motordag.

– Her er det bare å møte opp med doningen sin. Det er ingen påmelding, og målet er å fylle gatene med ”broom” og krom, sier Even Engen fra Stange Sentrumsforening.

Hedmarken Maskinlag, Honda Classic Club Norway, Norsk Motorhistorisk Museum, Toyota Sulland, Mobile Hamar og Grev­skapet Auto/Bil­Xtra vil alle stille med biler og ting som durer.

Lyden

– Jeg har alltid likt AMCAR. V8 og god lyd! Fikk min første i 1983 og hatt 25 stykker opp gjennom årene, sier Kai Holm, som skal stille ut sin favorittbil på Sommerdagen.

– Lyden, jeg elsker lyd­en, sier Christoffer Jonassen, som også skal ha med sin amcar lørdag.

Steinar Berntsen og Kjell Henning Paulsen er mer opptat av MC, og vil vise fram sine tohjulinger.

– Veldig fint å få vist fram doningene sine, og skape litt blest om interessen vi har, sier Oskar Hjermstad.

For motorinteresserte blir det en drømmedag i Stangebyen.

Prat

– Vi får vist fram hobbyen vår, og ting vi har brukt mange timer og penger på å fikse opp. Vi stiller opp på lokale arrangementer, og synes det er fint med et slikt treff her i Stangebyen, sier Berntsen.

Og når motorinteress­erte samles, blir det mye prat.

– Man prater med folk man aldri har sett før, sier Bertnsen.

– Meningen er jo at det skal skapes en dag der man kan se mange fine ”glis”, høre motordur og mimre tilbake. Vi ønsker å skape liv og aktivitet i sentrum, sier Engen.

Underholdning

Biler og andre motorkjøretøyer vil bli stilt ut rundt om i sentrum – alt fra gamle bobler og motorsykler til traktorer og amcars.

– I tillegg fylles jo Storgata opp med stands fra ulike håndverkere, husflid og selgere av alt mulig rart. Og så blir det mengd­er med underholdning gjennom dagen fra korps og trekkspill til moteshow og sang, sier Even Engen.