HAMAR: Ottestad-jentene Linda Moldal Andersen og Annette Brandanger inviterer barn og ungdom til Breakaleg dans og teater-sommerskole. Dans- og teaterskolen arrangeres for 13. gang og blitt et svært så populært tilbud. 

– Vi hører stadig om foreldre som tilpasser sin sommerferie etter kurset. Vi har både deltakere som har vært med flere ganger, og de som er helt nye. Alle er velkomne, og vi tilpasser kurset etter alle nivåer, kommenterer Moldal Andersen. 

– Det som er helt spesielt med vår sommerskole, er at elevene får lære både dans, teater og noe sang. Vi ser barn og ungdom som stråler, og vi får tilbakemelding fra foreldre om at de har fått mer selvtillitt og tro på seg selv. Og det er jo det viktigste av alt, det er det det handler om for oss i bunn og grunn, kommenterer Brandanger. 

Etter en uke, avslutter deltakerne med en gratis forestilling der de viser hva de har lært. 

”Annie”

I sommer tenker instruktørene å ta utgangspunkt i den nydelige historien om foreldreløse ”Annie”. Det blir en forestilling med herlig musikk, kul dans og fantastiske teaterscener. 

– Som vanlig skal vi lage vår egen versjon med kreative og spennende vrier, så dette vil bli en ”Annie” man aldri har sett maken til, forteller Moldal Andersen. 

Ettersom kurset holdes i Hamar teaters lokaler, får man danset og spilt skuespill på en stor scene med flott scenelys som kan lyssette de nye stjernene. 

Ulike kurs

Uke 30 (24. til 29. juli) starter årets Breakaleg. Denne uka er for de mellom 9-14 år, og uke 31 (31.juli til 5. august) er for de mellom 12-18 år. Dagene er fra klokken 09.30-15.00 fra mandag til lørdag.  

Pedagogene Annette Brandanger (dansepedagog) og Linda Moldal Andersen (teaterpedagog) er godt utdannet innen sine felt og jobber i dag i Oslo (Linda) og London (Annette). 

– Vi har lang erfaring med undervisning av barn og ungdom, og gleder oss til å igjen få sette i gang med sommerskolen i år. Det er fremdeles plasser igjen, så vi oppfordrer alle til å melde seg på! En uke med dans og teater i sommerferien? En herlig opplevelse! Break a leg, sier Linda og Annette.