Vi har alle hørt Elton John sin musikk strømme ut av høyttalerne. I løpet av nesten 45 år har han bygget opp en karriere som er vanskelig å overgå. Med over en kvart milliard solgte album og utallige priser, som deriblant inkludert seks Grammypriser, er det umulig å fornekte slagkraften han har hatt i musikkindustrien og for generasjoner av musikere.

I løpet av sin karriere har Elton John hatt over femti nummer én hits, blitt innviet i Rock And Roll Hall Of Fame, blitt adlet og rangert som den største mannlige artisten i verden av Billboard Magazine. Vi husker alle den tårefulle versjonen av Candle In The Wind som Elton John fremførte i begravelsen til Prinsesse Diana, en låt som per i dag, med 33 millioner solgte kopier, er den mest solgte singelen i historien.

Elton John har alltid levert spektakulære show, og han legger hjerte og sjel i hver eneste konsert. At Elton John kommer til Hamar, blir en historisk begivenhet.  

Vil fylle Stortorget på nytt

Det nye Stortorget på Hamar viste seg som en konsertarena av ypperste klasse da Sting besøkte byen i august i år. Lyden på torget var suveren, logistikken gikk som smurt og publikum hadde en stor opplevelse. 8.000 billetter ble den gang revet bort. Til Elton John forventes et enda større publikum, og det blir lagt ut 10.000 billetter.

Billettene legges ut for salg fredag 18. november kl. 09.00.

Unikt samarbeid bak signeringen

Slik som for Sting, er signeringen av Elton John et unikt samarbeid. Kommunene Hamar og Stange samarbeider med Hamar Olympiske Anlegg og bookingbyrået Venues.

– Et slikt samarbeid må til for å signere artister av dette formatet, sier Morten Midtlien, kultursjef i Hamar.

Flere aktører i regionen ser stor verdi i at Hamar melder seg på som arena på det internasjonale konsertmarkedet.

– Når vi tiltrekker oss internasjonale artister som Sting og nå Elton John, er vi med på å markedsføre Hamarregionen som et attraktivt sted med rikt kulturliv, sier kultursjef i Stange kommune, Solbjørg Tveiten. - Det blir lagt merke til i andre deler av landet.