• ANTIKKE LAMPER: I Nille-kjelleren vil Kjetil Gimse vise fram sin samling av antikke lamper under Stangedagene. Foto: Privat
  • LYSEKRONE: Publikum vil kunne se mange flotte lamper av ulike typer i samlingen til Gimse. Foto: Privat
  • KJETIL GIMSE. Foto: privat

I kjelleren på gamle Nille-bygget i Storgata holder Kjetil Gimse til med sin hobby. Han driver på med antikk, hovedsakelig belysning.

– Det er helheten som er interessant for meg. Det betyr at en må snevre inn interesser til ett ell­er få områder, slik at en kan svare på alle mulige spørsmål om. For meg er det belysning, skaffe deler og restaurere som er hovedinteressen, forteller Gimse.

Gimse sier han har hatt ulik samleinteresser siden han var liten. I dag går det mest i lamper.

– Jeg har nå holdt på med dette i større skala siden jeg var ferdig med studiene mine i 1999. Etterhvert er det blitt så mange gjenstander, at kjøp, salg og bytte er nødvendig for å få inn nye ting som gjerne erstatter de en hadde fordi en liker noe annet bedre, sier Kjetil.

Viser fram hobbyen sin

Kjetil Gimse jobber mellom 70 og 80 timer hver uke. Det inkluderer jobb som fastlege, lege på legevakta og administrasjon av praksisen og legesenteret på Hamar. Derfor har han sjeldent åpent i sin lille bigeskjeft i Nille-kjelleren. Men under Stangedagene åpnes butikken. Fredag klokken 15 til 20 og lørdag klokken 10 til 16.

– Stangedagene er en god og avgrenset mulighet til å vise seg frem for mange folk der jeg holder til, og kanskje også få noen kontakter, sier Gimse.

Tidligere har han annonser på Finn og skriver på HA-tavla når han har åpent.

– Men som sagt er det jo ikke så ofte jeg har tid, sier Gimse.

Gjøre noe utenom jobben

– Hvorfor holder man på med noe slikt, spør Gimse seg selv.

– Det viktigste er å gjøre noe utenom jobben som en synes er gøy og hvor en ikke har noe tidspress, krav om å være tilstede eller bindende avtaler med andre. Noen holder på med fallskjermhopping, dykking og slikt. Jeg holder på med antikk. Jeg får kombinert reising med innkjøp her og der. Jeg treffer også nye mennesker og hører mange gode historier på min vei, både i kjelleren og når jeg leverer belysning i private hjem, gårder, kafeer med mer. Jeg synes jeg har en fin og spennende hobby, sier Kjetil Gimse.