Det blir gratis utekonsert på Tingvoldtorget med et av landets mest populære og beste liveband.

Staut er et folkrockband fra Valdres i Oppland som startet i 2010. Sjangeren er en kombinasjon av folkemusikk, rock og country, som avspeiler at de seks bandmedlemmene har ulik bakgrunn. De slo igjennom i 2010 med låte ”Sjå sole” og de solgte mengder med plater og har sid­en da turnert og spilt rundt om i hele Norge.

I 2017 har Staut kommet med plata ”JA”, hvorav flere låter har vært listet på NRK P1. Kultursjef i Stange, Solbjørg Tveiten, forteller at «Staut når bredt både i alder og interessefelt og bandet passer godt inn i Kønnbands profil. Disse gutta gir av seg selv og formidler et stort følelses­register gjennom sin musikk. Det får fram JA-menneske i oss».

Deres første singel fra plata, «Den eine», fikk sitt store gjennombrudd på idrettsgallaen på NRK 1 i 2016, mens deres andre singel «Følge hjarta» ble kjenningsmelodien til TV2s stor­satsing «Jakten på kjærlig­heten». Det var også «Følgje hjarta» vi fikk høre på Lindmo den 18. mars.

Kultursjefen og Even Eng­en fra Stange Sentrumsforening sier de gleder seg til å lage folkefest på Stange: «Vi håper det møter både eldre og yngre denne dagen, for dette blir en folkefest. Det har vært et stort poeng at alle skal ha mulighet til å være med, og konserten er derfor åpen for alle og helt gratis. Ta med hele familien og del kvelden sammen».

Lakameis entrer scenen klokken 18.00. Deretter blir det klart for Staut på Tingvoldtorget fredag!