Det er i forbindelse med Vår­dagen som Stange Sentrums­forening og Kønnband arranger­er i Stangebyen lørdag 21. april, at det for første gang skal arrangeres «bagasjeroms-marked» i Stange.

– Ideen har vi hentet fra Danmark og Sverige, der «bagasjeroms-loppis» er blitt kjempe­populært de siste årene, forteller Even Engen i sentrumsforening­en.

God respons

Like før påske ble bagasjeroms-markedet lansert, og folk ble fort engasjert.

– Allerede den første uka har vi fått tolv påmeldinger. Nå er vi kommet opp i 17 påmeldte! Det er mest lokale folk som har sagt fra at de kommer, men også folk så langt vekk som fra Minnesund, sier Engen.

Han tror det nye markedet kommer til å bli spennende og trekke mye folk.

– Nå oppfordrer vi folk til å rydde i hus og heim, loft og kjeller. De fleste har mange ting ligg­ende som de ikke har bruk for lenger – men som andre kan kjøpe og ha glede av. Nå kan folk rett og slett fylle opp bagasjerommet på bilen sin, og komme hit til Vårdagen og selge sakene sine, sier Engen.

Ved Jernbanetorget

Bagasjeroms-markedsplassen blir utenfor Stasjon kafè og galleri på Jernbanetorget.

– Blir det fullt der, fortsetter vi bare å fylle opp i Storgata. Dette kommer til å bli en yrende markedsplass, med mye spennende å titte på og muligheter for å slå av en prat. Folk kommer enkelt og greit med bilene sine og selger det de har rett fra bagasjerommet. Ønsker de å sette opp et bord ved bilen, er det også helt greit, sier Engen.

Det er gratis å være med som bagasjeroms-selger.

– Men vi ønsker at folk melder seg på til meg på forhånd, slik at vi har en viss oversikt og kan anvise plasser, sier Engen.

Vårdagen og bagasjeroms­markedet blir mellom klokka 10 og 15 lørdag 21. april.

– Blir dette vellykket, kan det godt hende vi arrangerer flere slike bagasjeroms-markeder i sentrum på lørdager. Vi har alle­rede fått flere tilbakemeldinger fra folk som gleder seg til å handle på markedet, sier Engen.