I fjor ble det for første gang på lenge arrangert Stagedager uten tivoli. Årsaken var at Stangedagene kolliderte med andre oppdrag Thomas Tivioli hadde tatt på seg, og heller ikke andre tivolier hadde anledning til å komme.

Tilbake 

Men i år er Thomas Tovoli tilbake, og lover mye moro for både små og store.

– Vi har vært på Stangedagene i over 10 år og det skal bli fint å komme tilbake. Vi har savnet Stange og stangesokningene. Dette feirer vi med å ha med en artist til Stange. Hun lager sirkusskole, ballonger, sjonglerer og mye annet moro. Vi lar også alle barn under 7 år kjøre gratis på torsdagen fra klokka 15 til 16, forteller daglig leder i Thomas Tovoli, Arne Grønnesby.

Variert tivoli

Tivoliet har med seg en masse moro for alle ”barn i alle aldre”. 

– Man kan kjøre karuseller trygt nede på bakkeplan, eller bli sendt opp i lufta – med bena opp og hodet ned, sier Grønnesby.

Han opplyser at Thomas Tivoli i dag drives av sjette generasjon i en tivolifamilie med tradisjoner.

– Dette gir både kvalitet og sikkerhet gjennom all den kunnskap som bare seks generasjoner kan gi, mener Arne Grønnesby.

– Vi har med oss alt som hører et riktig tivoli til. Store karuseller, barnekaruseller, spillboder, sukkerspinn, popkorn og mye, mye mer, sier sjette generasjon Stefi Norberg stolt i Thomas Tivoli.

13 nasjoner

Å sette opp et så stort tivoli krever et stort mannskap, forklarer Stefi.

– Vi har med oss folk fra 13 forskjellige nasjoner, sier Stefi.

– Hos oss har alle en plass, humrer pappa Thomas Jacobsen. 

– Alle har sine spesielle oppgaver og er spesialister på sitt område. Vi er et lite samfunn i samfunnet når vi har satt våre vogner på plass. Vi har med oss alt vi trenger; kjøkken, dusjer, vaskemaskiner, verksted for å nevne noe. Vognene og karusellene er de samme hele tiden, så området vi befinner oss på blir for oss ”hjemme” den uken. Gatene og butikkene utenfor skifter, men det merker vi knapt, unntatt når vi er på nye steder og må spørre etter veien for å finne de gode pizzarestaurantene, smiler Arne Grønnesby, som er inngift i tivolifamilien.

Mye utstyr

Arne forklarer videre at hvis de kjører alle transportenheter i en karavane, så blir det en karavane på 680 meter, 440 tonn og over 500 hjul!

– Det er ikke noe man gjør i Oslos rushtrafikk, ler han, og ønsker velkommen til