• STANGEDAGENE-KOMITEEN: Bente Fallbakken Engeli, Per Ivan Lillejordet, Even Engen, Gudbjørn Karlsen og Geir Langseth er med i årets Stange­dagene-komite. Nå gleder de seg til årets store folkefest i Stangebyen, og ønsker alle velkommen.

Stangedagene i august er årets desidert største folke­fest i Stange. Her er det yrende liv, tre dager til ende. Folk koser seg, treff­er kjente, prater, handler og nyter topp underholdning.

Annerledes opplevelse

Even Engen i Stange Sentrumsforening, som arrangerer Stangedagene, gleder seg skikkelig til dagene er i gang.

– Det skal mye til å overgå fjorårets kjempesuksess, der jubileet til Return ble feiret og markert med en storslagen konsert på Tingvoldtorget. Men i år blir det noe helt annet, og vi har vel aldri lagt lista så høyt for underholdningen som vi gjør nå. I år blir det en annen type opplevelse, forteller Even Engen, og fortsetter:

– Jeg synes det er utrolig morsomt at vi får lov til å være med å hylle Eskil Rønningsbakken i forbind­else med hans 20-års jubileum som balansekunstner i verdensklasse.

Eskil alle dager

Eskil Rønningsbakkens tilstedeværelse blir en rød tråd gjennom alle de tre dag­ene Stangedagene var­er. For det er ikke småtterier Rønningsbakken skal bidra med denne uka.

– Torsdag holder han foredraget «Fra en tretopp i Vallset, til 100 millioner TV-seere i Kina» på Tingvold. Foredraget, som blir både gjennom ord og bild­er, handler om hvordan man kan overvinne barrierer og utfordringer som dukker opp i livet. Hvordan vi kan tørre å si «ja», når vi har mest lyst til å si «nei». Om hvordan vi kan se muligheter framfor begrensninger. Dette er noe vi alle kan ha nytte av å lære mer om i livene våre, sier Eng­en, og fortsetter:

– Fredag kveld blir det et spektakulært balanseshow med Rønningsbakken og en rekke andre kunstnere på Tingvoldtorget. Lørdag formiddag stiller han opp på Barnas Dag, og legger til rette for at alle barn som har lyst får prøve seg som balansekunstnere.

Flere aktører har gått sammen i et spleiselag for å muliggjøre Rønnings­bakkens jubileumsfore­stilling på hjemmebane.

– Det fantastiske opplegget vi har fått til rundt Stangedagene i år hadde ikke latt seg gjøre uten et flott samarbeid med Stange kommune, Stange Energi og Sparebanken Hedmark, sier Engen.

Etter Rønnings­bakkens store show fredag kveld blir det underholdning og «pubkveldstemning», med god musikk på Tingvoldtorget, Tingvold Kafè, Hoels Kro og Stasjon Kafè og Galleri. Med rundpass for 100 kroner slipper du inn alle plassene.

Mer moro

Men Stangedagene har enda mer å by på.

– Lørdag blir det gratis­fest i teltet på Tingvold. Lasse Johansen og venner står for musikken. I tillegg blir det et bredt utvalg av stands i gatene, mange muligheter for gode handeler og et yrende og trivelig sosi­alt miljø, sier Engen.

Velkommen!

Han og resten av stangedagenekomiteen ønsker alle hjertelig velkommen til Stangebyen alle de tre dagene pågår.

– Dette blir trivelig, hjerte­lig velkommen!, sier Even Engen.