Det var i begynnelsen av desember at det nye «Stangekortet» ble lansert av Stange sentrumsforening. Kortet «lades» opp av giveren med det kronebeløpet han  eller hun ønsker. Mottageren kan bruke det som et helt vanlig betalingskort i 25 butikker, spisesteder og andre bedrifter i og rundt Stangebyen.

268 kort

Og stangesokingene har tatt imot den nye gaveideen med åpne armer, forteller Even Engen i Sentrumsforeningen.

– Ved utgangen av forrige uke var det solgt 268 gavekort for tilsammen 128.350 kroner. det betyr at hvert kort i gjennomsnitt var ladet med 479 kroner, sier Even Engen. Og legger til:

– Det flotte er at disse kortene brukes lokalt og bidra til økt handel, flere arbeidsplasser og økt trivsel i sentrum. Og jeg som administrerer ordningen, ser at kortene brukes en rekke ulike steder. Både på spisestedene i sentrum, forretninger og på andre tilbud.

Det er ved bensinstasjonen Cirkle K i Stangebyen at folk kan kjøpe og lade Stangekortet. Kristin Karset ved stasjonen forteller om jevn trafikk og etterspørsel etter kortet.

– Det var selvsagt ekstra mange innom før jul for å kjøpe kortet. Men vi har hatt jevn etterspørsel også på nyåret, forteller hun.

Morsdag

Nå venter hun og Even Engen ekstra trafikk de nærmeste fra folk som ønsker å kjøpe kortet, i og med det er morsdag på søndag.

– Dette er jo den ideelle gaven å gi til mor, så kan hun unne seg akkurat det hun har lyst på selv her i Stangebyen, mener Even Engen.

Bedrifter

Han legger til at også flere lokale bedrifter begynner å få øynene opp for Stange­kortet som en hyggelig presang å gi til ansatte eller kunder som fortjener en ekstra påskjønnelse.