TANGEN: Tre campingvogner gikk tapt i brannen, som også spredte seg til skogbunnen på Tangenodden camping.

Det var like før klokka 12 torsdag formiddag at det brøt ut brann i en campingvogn på campingplassen. Det spredte seg raskt til to andre vogner. Hedmarken brannvesen rykket ut fra både Stange og Hamar for å slukke brannen og hindre videre spredning.

- Tre campingvogner er utbrent og det er skader på ytterligere fire vogner, sier avdelingsleder for beredskap i Hedmarken brannvesen, Per Harry Stensli.

Han forteller også at det var stor fare for spredning, både til flere campingvogner og til bolighus like i nærheten. De nedbrente vognene sto få meter fra flere bolighus.

Et område på 300 meter rundt campingplassen ble sperret av for publikum. Det står mange campingvogner i området, de fleste av dem har gasstank, som medfører eksplosjonsfare. Med andre ord ble hele Tangenodden camping evakuert. Folk fikk komme tilbake på området igjen få timer senere.

Minst én person ble evakuert fra en av de tre campingvognene som nå er nedbrent. I følge politiet er det ingen personskader. Personen befant seg ikke i den første vogna som begynte å brenne. Tangen skole ble ikke evakuert da den er mer enn 300 meter unna brannstedet.

- Det er så tørt nå at vegetasjon er rene kruttet. Selv grønn vegetasjon tar fyr som tørrkvist, sier Stensli, som krysser fingrene for at det snart kommer litt regn.

Beredskapslederen informerer også om at Hedmarken Brannvesen om litt vil legge ut tips på sine nettsider og på Facebook om hvordan man forebygger brann på campingtur.