• HUSBYGGERE: Femåringene Alexander og Petra Helene syntes det var gøy å se de andre pepperkakehusene i banken og få saft og litt å spise. Bak står Glenn Kristen Strand.
  • KAUSVOL: Kausvols gardsbarnehages bidrag har både dyr og trær med i sin pepperkakeinstallasjon.

Det er Eiendomsmegler 1 på Stange som har dratt igang det kreative «boligsalget» som nå skal skje i løpet av den nærmeste uka. Det startet som en ide hos megler Glenn Kristen Strand.

– Vi i eiendomsmegler-bransjen har det veldig travelt elleve måneder i året. Men akkurat i desember pleier det å være litt roligere. Derfor tenkte vi det kunne være hyggelig å gjøre noe for barnehagene i området. De gjør en kjempeinnsats i hver­dagen, og gode barnehager er helt avgjørende for at samfunnet skal gå rundt. Derfor fikk vi lyst til å gjøre noe ekstra for dem nå før jul. Dette er vår måte å gi noe tilbake til lokalsamfunnet, sier Glenn Kristen.

Fire barnehager

De tok kontakt med Kausvol gardsbarnehage, Læringsverk­stedet, Navneberget og Enerhaug­en barnehager for å høre om de var interessert. Og der var det tommelen opp fra alle med en gang. Barnehagene fikk 500 kron­er hver til innkjøp av råvarer for å lage pepperkakehusene, og satte igang med baking, bygging og pynting.

Mandag denne uka ble pepper­kakehusene levert inn til Eiendomsmegler 1 på Stange, som har plassert dem i utstillingsvinduet ut mot Tingvoldtorget.

Nå skal husene selges – akku­rat som vanlige boliger. Eiendomsmegler 1 tar jobben på alvor.

– Vi har fått en proff bolig­fotograf til å fotografere husene og lager prospekter. Stangeavisa og Finn.no stiller opp med gratis boligannonser, der pepperkakehusene skal markedsføres. Og så har vi laget budskjema for hvert enkelt hus, slik at folk kan legge inn bud på pepperkakehusene. Vi håper både privatpersoner og firmaer har lyst til å legge inn bud på husene, sier Glenn Krist­en Strand.

Inntektene fra salget av hus­ene går uavkortet til barne­hagene som har bygget dem.

– Tanken er at de skal få litt ekstra å rutte med som de kan bruke på ungene, enten det er nye fargeblyanter, lekeappa­rater eller andre ting de trenger som det er smått med penger til. Uansett om vi selger husene for 500 eller 5.000 kroner; dette blir noen ekstra kroner å hygge seg med i hverdagen for barnehagene våre, sier Glenn Kristen Strand.

Budfrist for peppekakehusene er fredag 15. desember klokka 12.

– Vi håper på stort engasje­ment og gode budrunder. Pepperkakehusene er skikkelig flotte og kan anbefales, smiler Glenn Krist­en Strand.

Populært

De eldste ungene på Lær­ingsverkstedet Nerby barne­hage er blant husbyggerene som leverte inn pepperkakehus for salg denne uka. Pedagog Terje Børresen i barnehagen sier at prosjektet har skapt stort engasjement blant ungene.

– Dette var en kjempeartig ide, som vi hadde lyst til å være med på. Vi valgte å gå for en funkishus-løsning, slik at alle de 19 «bamseungene» våre kunne være med og bidra. Vi har kjevlet, stekt og bakt. Og pyntet. Og så gledet ungene seg til å gå på besøk i en ekte bank, forteller Terje Børresen til Stangeavisa.

Se boligannonsen

«Boligannonsen» for pepper­kakehusene i «Barnehagejulegata 1 til 4» ser du på side 31 i dagens utgave av Stangeavisa.