Det var på ettermiddagen 19. juli at en stangefamilie var på skogstur i almeninga i området ved Rasan – ikke langt fra kommunegrensa mot Nord-Odal. Midt i et område med mye kratt, gikk de rett på en liten åker med hasjplanter.

Midt i et kjerr

– Hasjplantasjen var godt gjemt, den lå midt inni et bringebærkjerr. Det var helt tilfeldig at jeg oppdaget den, da jeg sto på en høyde like ved, sier en av stange­sokningene som var med på skogsturen.

Hasjprodusentene hadde åpenbart lagt ned mye arbeid i å etablere plantasjen. Det var bygd opp flere platåer med steiner, og jord var båret inn for å skape gode vesktforhold. Plantasjen lå godt skjult, men like vel slik at plantene fikk bra med sollys.

– Dette var faktisk ikke så langt fra vegen. Men de som har anlagt åkeren har tatt en stor omvei når de bar inn jord, slik at det ikke skulle bli noen synlige stier eller tråkk inn fra vegen. De må ha jobbet ganske hardt for å etablere plantasjen, mener mannen.

De fire stangesokningene som var på tur skjønte raskt hva slags planter det dreide seg om, og ringte umiddelbart til politiet.

– Utrolig nok hadde politiet en bil i området, som var på vei fraKongsvinger til Hamar. De kom til plantasjen i løpet av ti minutter. Politibetjentene tok med seg alle de 26 plantene som var i plan­tasjent, ødela såsenga og planerte ut, før de dro videre, opplyser stangesokningen.

Han synes det er viktig at folk får vite om at slikt som dette skjer i vårt eget nærmiljø, slik at de kan varsle politiet om de kommer over liknende narkoplan­tasjer andre steder i kommunen.

Politiet

Politiet på Hamar bekrefter hendelsen, men opplyser at det foreløpig ikke er noen mistenkte i sak­en. De ønsker tips fra publikum som kan ha opplysninger om hvem som står bak den ulovlige narkotika-produksjonen.