Det var lørdag formiddag at jordbærbonde Harald Johansen og tiuren møttes til «dyst», like nedenfor Åsbygda sentrum.

Ville ikke flytte seg

– Jeg hadde vært nede en tur for å se på jordbær­åkeren. På vei hjem sto det en tiur midt i vegen, og nektet å flytte seg, forteller Harald Johansen til Stange­avisa.

Tiuren hadde ingen plan­er om å flytte seg, så Harald sveivet ned vinduet for å «husje» den vekk.

– Jeg har vært borti liknende tiurer tidligere, og hadde ikke lyst til å gå ut av bilen. Jeg rullet ned vinduet, og viftet med en hanske i hånda for å skremme den vekk. Da gikk tiuren til angrep på bilen min, og begynte å hakke i dekkene, sier Johansen.

Mistet hansken

Det gikk ikke bedre enn at Johansen mistet hansken ned på bakken, og han så ingen annen utvei enn å gå ut av bilen for å plukke den opp igjen. Det skulle han ikke gjort...

– Jeg syntes det ville være for ergelig å miste hansken, så jeg gikk ut og bøyde meg ned for å ta den opp fra bakken. Da fløg tiuren på meg. Jeg er litt dårlig til beins, og det gikk ikke bedre enn at jeg datt overende i grøfta, mens tiuren fortsatte å angripe. Den fikk inn et par skikkelige hakk i neven på meg, så det ble et sår og et blåmerke som resultat, humrer jordbærbonden.

Basketaket endte med at Harald Johansen klarte å ta tak over ryggen og vingene på fuglen. Deretter ble den skånsomt båret over vegen.

– Jeg fikk til slutt kastet den inn i skogen. Da ga den seg, sier Johansen.

Festet til video

Det han ikke visste, var at hele hendelsen ble filmet av Karin Nydal og Stig Roar Løvbakke. De to forteller til Stangeavisa at de tilfeldigvis kom kjørende bak Harald Johansen. De fikk raskt mobilkameraet fram, slik at hendelsen ble filmet. Mandag formiddag var den 56 sekunder lange filmsnutten sett av utrolige 28.000 personer på Facebook, ikke minst takket være Haralds datter Mona Johansens delinger. Filmen er også publisert på Youtube.

– Jeg visste ikke noe om dette, før jeg hørte at det sto på Facebook. Det er jo bare artig, ler Harald Johansen.

Se filmen her: