Fredag klokka 12 var det offisiell åpning av det nye gatekjøkk­enet på YX-stasjonen i Gata.             Ett­er noen uker med ombygg­ing, er stasjonen nå rigget for et mye bredere matutvalg – både til lokal­befolkningen og folk på farten langs fylkesveg 24.

– Vi tjuvstartet litt onsdag og torsdag, for å komme ordentlig i gang og se at alt fungerte. Nå er vi klare til å servere både kebab-tallerkeren, biffsnadder, løvstek, hamburgere, pølser og mye, mye mer, sier Linda Langrusten ved gatekjøkkenet.

Klokka 12 fredag sto hun klar bak disken, og det tok ikke mange minuttene før den første kund­en kom inn; Kristina Raanås.

– Jeg er egentlig fra Fredrikstad, men studerer på Gjøvik. I dag er vi på handletur til Sverige, og siden jeg ikke rakk frokost passet det bra med en stopp for ei pølse her i Vallset. Det er faktisk første gang jeg er her, sier Kristina Raanås.

Hun gikk for en solid bacongrill i brød, med ketchup. En porsjon som trolig holdt henne gående helt til Charlottenberg.

Linda Langrusten forteller om mange hyggelige tilbakemeld­inger etter de første dagene med nytt gatekjøkken.

– Det er mange som har vært innom her og synes det er flott at vi kan by på en helt annen matopplevelse enn tidligere. I første omgang planlegger vi å holde åpent som før, til 21 hver dag. Men vi vil fortløpende vurdere om åpningstiden bør utvides, sier Langrusten.