Jonas Amberg er – sin unge alder til tross – en som har testet mye innenfor jobb og næringsliv. Som 15-åring dro han igang eget firma med design og salg av egne merkeklær. Som elev på medier- og kommunikasjonslinja på Katta, ledet han ungdoms­bedriften Eventicon. Han har også sittet i juryen for Ungt Entreprenørskap. Observante lesere har også regi­stert unge Amberg som medarbeider i Stangeavisa ved ulike anledninger. Nå studerer han beredskap og krisehåndter­ing ved Høgskolen i Innlandet.

Unik sjanse

Tidligere i høst fikk han en telefon han ikke hadde forventet. Og enda mindre kunne svare nei til. Organisasjonen Ungt Entreprenørskap og firmaet Manpower samarbeider nemlig om prosjektet «Leder for en dag». I år fikk 27 utvalgte ledertalenter muligheten til å følge en toppleder i et av departementene, direktoratene eller næringslivet en hel arbeidsdag.

Jonas Amberg fikk være med direktør Hege Nissen i Utdanningsdirektoratet (Udir) 18. oktober. Og han angrer ikke.

– Jeg har lyst til å jobbe i Stat­en, så dette var helt perfekt for meg, uttaler Jonas i en artikkel på hjemmesidene til Udir.

Arbeidsdagen sammen med direktøren gikk unna i et heseblesende tempo.

– Det var MYE møter. Veldig mye. Men, det jeg synes var så kult med å være der, er at Udir jobber for hele landet, ikke bare for en smal målgruppe eller et spesifikt produkt. Udir jobber for alle barn og unge, med en tjen­este for hele Norge. Jeg har fått mer lyst til å jobbe i Staten etter denne dagen. Det er spennende å jobbe opp mot departementene og utøve det departementene bestemmer, sier Jonas Amberg.

Han skryter av mentoren sin, Udi-direktør Hege Nissen.

– Hun har en veldig personlig lederstil, hun er tydelig og følger veldig godt med. Jeg studerer led­else og organisasjon, og har lært mye om at det er viktig at du har de rette personlige egenskapene for å være en god leder. Det syn­es jeg Hege har. Hun er en kul person, sier Jonas Amberg.

Vil utvikle fremtidens

kompetanse

«Leder for en dag» er et årlig initiativ og ble i høst arrangert for 16. gang av Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup. Hensikten er at de unge skal få en sterkere relasjon til arbeidsmarkedet ved å få en smak av en toppleders arbeidshverdag.

Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup og styreleder i Ungt Entreprenørskap Norge, har stor tro på at «Leder for en dag»-ordningen har stor betydning.

– Alle som leder en bedrift eller organisasjon har stor nytte av å få innspill fra neste generasjon ledere, de som skal utvikle fremtidens arbeidsplasser. Disse unge har det siste året utviklet viktige kompetanser i sitt arbeid med ungdoms- eller student­bedrift. De har vist at de er gode til å kommunisere, til å samarbeide og tenke kreativt. De tør ta sjanser, er løsningsorienterte og endringsvillige. Dette er kompetanser vi ser blir viktigere og viktigere nå og i fremtidens arbeidsmarked, sier Maalfrid Brath i en pressemelding.

Forrige skoleår etablerte over 12.000 elever og studenter ungdomsbedrift eller studentbedrift i regi av Ungt Entreprenørskap. De 27 lederkandidatene som deltok på «Leder for en dag» i år ble plukket ut på bakgrunn av sine prestasjoner i dette arbeidet. Sammenstilt med erfaringer og interesser ble de koblet opp mot en toppleder som de fikk skygge gjennom en hel dag.