– Dette er helt vilt, ler Jan Gudbrandsen.

Stangeavisa har tidligere skrevet om Vibeke og Jan Gudbrandsens nye kattepensjonat på Lerud gård i Romedal. Oppstarten har gått over all forvent­ning. I sommer har pensjonatet vært fullbooket gjennom hele ferien.

Slipper alle ut

Nå opplever de en ny suksess de ikke hadde drømt om; på nett­stedene Facebook og Youtube. Jan Gudbrandsen forklarer bakgrunnen:

– Det startet med at vi fikk noen forespørseler fra folk som lurte på om det virkelig stemmer at vi slipper alle de 19 kattene vi har på besøk ut samtidig i lufte­gården hver dag. Derfor laget vi en film som viser hvordan alle kattene slippes ut og hygger seg samtidig i luftegården – uten noe bråk, forteller Jan Gudbrandsen.

206.000 delinger

De la filmsnutten (se nederst på siden) ut på Facebook for to uker siden. Ikke lenge etter begynte katteelskere over hele verden å fatte interesse. For å si det forsiktig; det har tatt fullstendig av!

– Det skjøt skikkelig fart, da en kjent tigerfarm i Asia delte videoen med sine følgere, og lederen der kommenterte at «dte er slik katter skal leve». Etter det har vi blitt omtalt av en rekke magasin­er og nettsteder over hele verden for folk som er interessert i katter og kjæledyr. Filmen har fram til nå nådd fram til 34,3 millioner personer på sosiale medier. 10,5 millioner av dem har sett filmen. Den er delt 206.000 ganger, og vi har fått 42.000 «likes», kommen­tarer og spørsmål, ler Gudbrandsen, og legger til en skikkelig kuriositet:

Friere

– Jeg har til og med fått mer enn 200 forespørseler fra kvinner som ønsker å gifte seg med meg, ler Jan.

Han og Vibeke hadde aldri drømt om at kattefilmen ville ta av på en slik måte. Nå er de hode­rystende og smilende vitne til at de nærmest over natta er blitt super­kjendiser i det internasjonale kattemiljøet. – Dette er selvsagt utrolig gøy, men vi har ingen sjanser til å besvare alle henvend­elsene og kommentar­ene vi får, sier Jan Gudbrandsen.

Se filmen selv

Klikker du deg inn på linken under eller Lerud Kattepensjonat sine sider på Facebook, kan du selv se den artige og koselige videoen, der Jan småpludrende slipper ut katt etter katt i det hjemmekoselige pensjonatet.