• SKAL KLIPPE
    MODELLENE: Frisørsenteret Stange skal klippe de tre bli ”ny”-
    vinnerne og samtlige modeller som skal gå på catwalken 21. oktober. Anne Venke Johnsrud er spent på hvordan hun skal styles opp av Erlend Elias Bragstad. Bak står Malin Kjølhamar og Line Mikkelsen, som skal klippe slik stylist Erlend Elias sier.

Anne Venke Johnsrud, Kari Sissel Øien og Pauline Veen Johansen meldte seg på i konkurransen om å bli ”ny” under moteshowet på Tingvold 21. oktober. De lokale klesforretning­ene, frisørene, blomsterforretningene, parfymeri og makeup-butikkene, samt Sparebanken Hedmark, har gått sammen for å arrangere et stort moteshow. I forbindelse med at stylist Erlend Elias Bragstad er leid inn som konferansier, ble det også satt i gang en konkurranse om hvem som hadde lyst til å bli ”ny”. Vinnerne blir stylet opp av stylist Erlend Elias.

– Tre heldige vinnere blir frisert, sminket opp og får seg nye klær. Så ender dagen med at de går på catwalken foran publikum på Tingvold under moteshowet, sier Even Eng­en fra Stange Sentrumsforening.

Store forventninger 

De tre vinnerne har store forventninger til dagen de skal bli ”nye”.

– Det blir utrolig spennende å høre hva en med virkelig peiling har å si om hårfrisyre, makeup og klesvalg, sier Pauline Veen Johansen.

Hun droppet en tur til Trondheim, da hun ble kår­et til en av vinnerne.

– Jeg er mest spent på hvordan håret mitt blir, for det er jo den forandringen som blir lengst varig, sier Kari Sissel Øien.

– Så blir det jo gøy å gå på catwalken foran mange kjentfolk, sier Anne Venke Johnsrud sprekt.

De tre modellene vil foto­graferes gjennom hele dagen, og bildene blir vist på storskjerm for publikummet på Tingvold.

– Så spretter de tre fram på catwalken og publikum kan få se resultatet etter at Erlend Elias har jobbet med dem, sier Engen.

– Erlend E bestemmer

Frisørsenteret Stange har i oppgave å klippe de tre modellene.

– Ja, de kommer hit torsdagen før moteshow­et og møter Erlend Elias. Så bestemmer han frisyre og så kutter jeg, sier Line Mikkelsen med et smil.

Tre ansatte skal ha hver sin modell. 

– I tillegg skal de frisere samtlige av de 14 voksne modellene og tre barn som skal gå på catwalken og vise høstens- og vinterens moter, sier Engen.

– Vi har jo arrangert moteshow her tidligere, men nå blir det på en ny måte med Erlend Elias. For oss som skal klippe modellene blir det en kjempe­spennende dag, og blir dette en suksess må vi  gjøre det igjen, sier Line Mikkelsen.

Helaften

Etter at de tre vinnerne har fått ny sveis, blir det å vandre til hver sin klesbutikk i Stangebyen og få valgt ut klær av Erlend Elias.

– Klærne vil de tre bli ”ny”-damene få til odel og eie, sier Engen.

I tillegg til at konferansier Erlend Elias Brakstad skal lede et show fullt av moteklær for barn, ungdom og voksne, samt vise hva som er siste skrik av hårsveiser og make up, blir kvelden også så mye mer.

– Dette blir en helaften! Publikum vil få stand up-show med Andreas Amb, alle i salen er med på en utlodning med flotte premier og man vil få pensjonsinfo ved Sparebanken Hedmark. Og de som vil kan kjøpe seg mat og drikke på Tingvold. Billettsalget er i gang, så det er bare å sikre seg en, sier Even Engen.

Info om billettsalg og klokkeslett finner du i annonse på side 5 i dagens Stangeavisa.