Det er Berte Sollerud Helgestad i Hamarregionen Utvikling som opplyser dette til Stangeavisa.

Innlandsporten åpnet formelt 6. juli i år, og er allerede blitt et populært stoppested for reisende langs E6. Også mange lokale legg­er «søndagsturen» til Tang­en for å sjekke ut de nye til­budene; Burger King-restauranten, Coop Extra-butikken og Circle K-­bensinstasjonen.

Nytt tilbud

Nå vil det i løpet av høsten bli etablert enda et tilbud som skal gjøre det interessant for folk på farten å svinge av E6 og inn på Innlandsporten.

– Det skal etableres en såkalt «WiFi-spot». Dette betyr at det settes opp et trådløst og åpent nettverk, slik at alle som kommer til Innlandsporten kan koble seg opp til internett med mobil, PC eller nettbrett, forklarer Sollerud Helgestad.

Det er i ferd med å bli etablert flere slike WiFi-spoter langs sentrale hovedveger i Norge. I ut­landet er disse stedene allerede blitt popu­lære tilbud til folk som treng­er å sjekke e-posten, oppdatere Face­book eller surfe på nettet for å finne overnatting, kulturtilbud eller andre ting på nettet.

– Det nye tilbudet om «WiFi-spot» vil bli skiltet fra E6, slik at folk som kommer kjørende i god tid blir gjort oppmerksom på muligheten for å koble seg opp til nettverket, sier Sollerud Helgestad.

Gratis

Det nye bredbåndtilbudet vil være åpent og gratis for alle som oppholder seg på Innlands­porten. Brukerne skal med andre ord ikke behøve å logge seg inn med passord for å bruke nettet.

– Dette blir et flott tilbud til turister og andre folk på farten, og en ekstra grunn til å stoppe her på Tangen. Et slikt servicetilbud gir også en god anledning til å markedsføre regionen vår, mener HrU-medarbeideren.

De nye WiFi-spotene har alle­rede fått et humoristisk kallenavn i bransjen.

– Tidligere stoppet folk på rasteplasser langs vegene. Nå er det «tasteplasser» som gjelder, humrer Berte Sollerud Helgestad.

Fylkeskommunen betaler

Hun opplyser at det i løpet av de nærmeste dagene vil bli avholdt møter for å avklare de praktiske detaljene rundt etableringen av «tasteplassen» på Innlands­porten. Kostnadene knyttet til etableringen av nettverket dekk­es av Hedmark Fylkeskommune.