• HOLDER VAKT: Oppgangen og området rundt blokka der skytingen fant sted, er fortsatt sperret av av politiet.

Dette bekreftet politimester Tormod Bakke og politistasjonssjef Bjørn Lier på en pressekonferanse på Hamar politistasjon klokka 16.30 i dag.

- Dette er en tragisk hendelse, som setter politiet, kollegaer og pårørende i en vanskelig situasjon. Det ser ut som det skal gå bra med tjenestemannen, men dessverre fikk det en tragisk utgang, da en person er død, sa Tormod Bakke på pressekonferansen.

Det var klokka 13.50 at det kom til en trefning mellom den sivile personen i en boligblokk i en boligblokk i Godtlandvegen i Åkershagan. Politiet rykket ut med flere tjenestemenn, etter at de fikk inn meldinger om en ruset person som skapte uro. Politiet rykket ut med normalt sikringsutstyr, samt den ordinære bevæpningen som poltiiet er utstyrt med for tiden.

Inne i blokka skal gjerningsmannen ha løsnet skudd mot politiet, som svarte med å skyte vedkommende. Gjerningsmannen døde av skuddet fra politiet. Politimannen er fortsatt til behandling ved sykehuset, men det skal etter det politiet erfarer ikke være snakk om livstruende skader.

Politiet var i formiddag knappe med opplysninger. Tormod Bakke antar at han skjøt mot politiet med et håndvåpen, men sier at dette vil videre etterforskning avklare. Han bekrefter at skytingen foregikk inne i en leilighet i boligblokka.

Bakke karakteriserer politimannen som ble skutt som en "erfaren tjenestemann". Han opplyser også at poltiet i formiddag og ettermiddag har jobbet for å ivareta kollegaer og pårørende av politimannen som er skutt, samt at de jobber med å ivareta og informere de pårørende til den omkomne.

Området utenfor inngangen til oppgangen der hendelsen fant sted var i ettermiddag fortsatt sperret av av politiet. Inne jobbet teknikerne fra politiet for å sikre spor i saken, og naboer som bodde i leilighetene rundt i samme oppgang slapp ikke inn. Utenfor blokka var en stor samling med journalister og fotografer fra alle de store mediene samlet.