Det var i går kveld at det ble kjent at renovasjonsselskapet RenoNorden har slått seg selv konkurs. Selskapet har «regnet seg bort» på flere oppdrag de har tatt på seg det siste året, og har over lengre tid tapt store summer. Nå er kassa tom, og det var ingen vei utenom skifteretten.

Det er RenoNorden som kjører inn avfallet fra privathusholdningene i Stange, samt nabokommunene Hamar, Løten og Ringsaker, på vegne av Sirkula IKS.

Har en kriseplan

Nå varsler Grethe Olsbye i Sirkula at de har en plan for krisen, men at det trolig vil bli stans i innhentingen av søppelet noen dager til situajsonen er mer avklart.

– Vi må nå vente på avklaring fra konkursboet før vi kan si hva som skjer videre. Det kan bli stans i hentingen av avfallet de neste dagene, men vi jobber for å løse situasjonen så raskt som mulig, sier Grethe Olsbye, administrerende direktør i Sirkula IKS.

Sirkula har inngått en avtale med selskapet Nortransport som gjør at de kan overta innsamlingsordningen midlertidig ved en konkurssituasjon. Avtalen forutsetter at Nortransport får overta RenoNordens personell og biler på Hedmarken, slik at innsamlingen kan fortsette som i dag med kortest mulig driftsstans. Avtalen vil da gjelde inntil en ny langsiktig løsning er på plass.

Dette gjør du

Hva skal en gjøre ved en eventuell forsinkelse? Her er Sirkulas tips til alle stangesokninger som opplever at søppelet ikke blir hentet de nærmeste dagene:

– Abonnenter som opplever forsinket henting, skal la beholdere/sekker stå framme til de er tømt. Skulle det gå noen dager før det blir tømt og restavfallsbeholder blir full, kan en benytte en ekstra avfallssekk, som knytes godt igjen og settes ved siden av den fulle restavfallsbeholderen. Blir beholder for papir, glass/metall eller matavfall full, kan dette leveres på gjenvinningsstasjonen. Plastsekker kan en levere flere av ved tømming hjemme som tidligere, heter det i pressemeldingen.

Driften av alle gjenvinningsstasjonene ikke bli berørt av det som nå er skjedd. De driftes med eget mannskap fra Sirkula/Hias.

Mer info

Sirkula opplyser at oppdatert informasjon om situasjonen legges på www.sirkula.no. Sirkula vil i tillegg forsøke å sende ut varsel via SMS, eventuelt automatisk telefonoppringing til de som ikke har mobil, i de områder hvor det kan bli forsinkelser, for å nå flest mulig.