• KJEMPEBRA KONSEPT: Jonas Hanssen (16) fra Ottestad er veldig fornøyd med festivalen. Han elsker konseptet og måten festivalen er bygget opp på. Han var også en av de mange frivillige medarbeiderne.

Det var ungdomsarbeidet i de fire Hamar-menighetene Hamar Frikirke, Filadelfia, Livets Senter og NLM Hamarkirken som for andre gang arrangerte den kristne ungdomsfestivalen «Together». I fjor ble festivalen holdt på Ajer ungdomsskole, med 150 deltakere. I år var det Ottestad ungdomsskole og Ottestadhallen som var arenaen for festivalen, med rundt 170 påmeldte.

Variert program

Festivalen kickstarta fredag kveld, der det var et kveldsmøte med lovsang fra gruppa Lovsang Hamar med Sebastian Hågensen – kjent fra TV2-prorammet «The Voice» i spissen. De spilte på alle møtene under festivalen. Joakim Skavern fra TV-Inter i Oslo, opprinnelig fra Elverum, forkynte både fredag kveld og lørdag morgen.

Videre utover kvelden ble det heftig «partystemning» med Fjon­in & Frøya, en lokal DJ-duo fra Frikirken. Den internasjonale og populære gruppen «Jesus Loves Electro» fikk alle til å ta på seg danseskoene og danse i takt med deres show.

Volleyball

Etter morgenmøtet på lørdagen var det klart for volleyballturner­ing inne i Ottestadhallen. Mange påmeldte lag ga en tøff konkurranse, men sørget for en veldig morsom turnering med god stemning. Etter tacomiddag­en på lørdag var det igjen tid for et kveldsmøte. Chris-Michael Gustavsen fra Hamar talte lørdag kveld, påfulgt av lovsangskonsert med Vetle Jarandsen. 

Festivalen avsluttet med en stor gudstjeneste søndag formiddag, der Ottestadhallen ble fylt opp med drøye 660 mennesker.

En drøm

Festivalsjef Anders Myklebust fra Stange er veldig godt fornøyd med årets festival.

– For omtrent halvannet år sid­en begynte vi å planlegge denne Together-festivalen. I fjor begynte vi forberedelsene tre måneder før vi arrangerte. Vi fikk booket Ajer ungdomsskole og Katta­hallen. Vi fikk det til og det ble en fantastisk helg, sier Myklebust og fortsetter:

– Det var tydelig at vi etter denne helga skulle fortsette med å arrangere festivalen. Årets festi­val har vært en fantastisk opp­levelse. Jeg har hatt en drøm lenge, noe jeg tror Gud har lagt ned i hjertet mitt. Drømmen er at Gud skal skape en arena som samler ungdommer fra hele Hedmark og Oppland for å møtes sammen, møte Gud og at dette skal spre seg utover i Innlandet. Vi ser mange spennende ting skje allerede og det er fantastisk å se på, forklarer lederen for Together. 

Fornøyde deltakere

De påmeldte hadde godt humør gjennom hele festivalen. Jonas Hanssen (16) fra Ottestad var svært fornøyd med helga. 

– Selve konseptet med Together er kjempebra: Det at alle kommer sammen for å lovprise Gud, også det at vi kan være en enhet sammen som viser at du ikke er den eneste kristne der du bor. Jeg liker at det er åpne møt­er med gode budskap, sier Jonas Hanssen. 

David André Sand (17) fra Ilseng nevner også at det er flott at ungdommene kan være sammen. 

– Det jeg liker med Together-festivalen er at det kristne ungdomsmiljøet kommer sammen som enhet for å søke Jesus og prise hans navn. Et av høydepunktene mine var da jeg og en liten gjeng var inne i et rom der vi lovpriste Herren og ba for hverandre, kommenterer Sand. 

Mange medarbeidere

Myklebust er veldig glad og takknemlig for all hjelpen de 40 frivillige medarbeiderne bidro med både før og under festivalen. 

– Det å si at ungdommer er late, slappe og ikke gidder å gjøre noen ting er jo bare helt tull! Vi har hatt over 40 medarbeidere fra tiende klasse og oppover som har gjort en helt utrolig jobb. Det har vært så mange som har jobba og jobba, og jeg er meget imponert over hva de har fått til gjennom denne helga her. Lovsangsbandet her har vært fantastisk. Sammen med talerne og ikke minst alle som kom til festivalen ble dette til en herlig helg. Jeg er så utrolig takknemlig for alt dette. Så vil vi selvfølgelig takke Gud for alt han har gjort denne helga og for livene våre, sier Myklebust.

Together 2020!

Anders Myklebust røper datoen for neste års festival. Sted har de ikke funnet enda, men datoen er klar.

– Together 2020 blir fra den 24. til 26. april, avslutter Myklebust.