Lørdag er det Kønnband Vinterdag i Stange, og i den anledning blir det mulighet til å delta på en lokal Farmen-tvekamp. Fres Fitness-eierne skal finne fram til ulike konkuranseøvelser.

– Vi har ikke eksakt plukket ut de øvelsene vi skal ha med på konkurransen, men en øvelse blir jo melkespannholding, innleder Birgit Haug.

– Ute på Tingvoldtorget vil vi ha ulike enkle øvelser som passer for alle aldre, og vi håper flest mulig deltar på konkurransen, sier Bjørn Christian Øvergaard.  

Gjenkjennbart 

De to skal fine fram til kjønnsnøytrale øvelser som er statiske og  enkle.

– Vi legger opp til en lavterskelkonkurranse, så vi håper flest mulig hiver seg uti og blir med, sier Øvergaard.

– Her blir det korte øvelser, som for eksempel å gjøre flest mulig repetisjoner på ett minutt. Eller stå i planke lengst mulig, forteller Haug.

Øvelsene skal være gjenkjennbare.

– Slik at folk som trener til vanlig eller ikke trener i det hele tatt, enkelt kan hive seg med i Farmen-tvekampen, sier Bjørn Christian.

Hyggelig å bli spurt

Fres Fitness åpnet nylig i Stangebyen, og er glad at arrangørene tok kontakt om samarbeid om en slik konkurranse.

– Veldig hyggelig å bli spurt. Vi svarte ja umiddelbart, før vi egentlig fikk tenkt på hva for øvelser som passer best på Tingvoldtorget, sier Haug.

  Fra klokken 12.00 kan man delta i første kvalifiseringsrunde til lokal tvekamp sammen med Fres Fitness. Finalen i Stange-tvekampen blir på Farmen-gården på Tangen 25. mai.

– Jobben vår lørdag er vel å få med flest mulig til å delta på konkurransen. Dette er bare artig, og med en god innstilling kommer man langt, sier Øvergaard.

Paret har fulgt drømmen sin og startet opp eget treningsstudio, og håper at enda flere stikker innom for å sjekke tilbudet.